Trabzon Üniversitesi Trabzon Basın Tarihi Müzesinin Açılışına Katıldı

Trabzon Basın Tarihi Müzesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen törenle açıldı.

Törene Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun il dışında  bulunması sebebiyle Rektörlüğe vekalet eden Prof. Dr. Hasan Karal ve Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan katıldı.

Prof. Dr. Karal ve beraberindeki heyet müzeyi protokol üyeleri ile gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen müzede Frankenthal matbaa makinesi, mürettiphane, hurufat tezgâhları, klişe kalıplar ve mürettip malzemeleri, karanlık oda ve oda içindeki 130 yıllık fotoğraf makinesi, 1910 yılında ticari amaçlı satılan ilk fotoğraf makinesi, telefoto, 1960 yılında Associated Press’in savaş muhabirleri için ürettiği özel bir makine, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü’nün 1965 yapımı teleksi ve Osmanlı dönemine ait Trabzon’da basılmış çeşitli gazeteler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.