TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Binlerce Fidan Toprakla Buluştu

Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında, Trabzon Valiliği himayelerinde ve Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Merkez Kampüsümüzde yaklaşık 4 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye’yi miras bırakmak amacıyla bu yıl “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Üniversitemizin farklı alanlarında yaklaşık 4 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun yanı sıra, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutan Vekili Per. Albay Erdem Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, Orman İşletme Müdürü Savaş Ayvaz, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticisi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ile akademik ve idari personellerimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, açılış ve protokol konuşmaları, katılımcıların fidan dikimlerini gerçekleştirmesi ve hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat