TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Keman Solo ve Keman Orkestrası Konseri Mest Etti

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı tarafından düzenlenen “Keman Solo ve Keman Orkestrası” konseri müzikseverleri mest etti.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen klasik Batı müziği repertuvarından eserlerin icra edildiği konsere akademik, idari personel, öğrenciler ve müzikseverler katıldı.

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Düzbastılar ile Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Arş. Gör. Cenk Önder Özen tarafından hazırlanan solo konser öğrenciler tarafından icra edildi. Devlet Konservatuvarı Arş. Gör. Dr. Emrah Ergene ise keman solo eserlere piyano ile eşlik etti.

Konserin solo kısmında birinci kemanda Nisa Baş, Vıvaldı’nin “G Major Concerto”; ikinci solo kemanda Ayça Çak, Handel’in “Sonate: F Dur”; üçüncü solo kemanda Aleyna Lüleci, Corellı’nin “Vıolın Sonata No: 7”; dördüncü solo kemanda Melek Özcan, Frank Brıdge’in “Four Short Pıeces”; beşinci solo kemanda Berkay Eğriboyungil, Corellı’nin “Vıolın Sonata No: 8” adlı eserlerini icra etti.

Konserin orkestra bölümünde ise keman virtüözü Jean Baptiste Charles Dancla’nın “Recueillement, Op. 203 No.3 eseri ile Ladislav Gabrielli’nin “Suite for 4 Violines” adlı eserleri müzikseverler tarafından ilgiyle dinlendi.  Orkesta kısmında birinci kemanda Fatih Eğitim Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Düzbastılar ile Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Arş. Gör. Cenk Önder Özen; ikinci kemanda Aleyna Lüleci ve Melek Özcan; üçüncü kemanda Berkay Eğriboyungil, Gülse Dikmen ile İlkgül Ustaoğlu; dördüncü kemanda ise Ayça Çak, Nisa Baş, Elif Karlıklı yer aldı.

Konseri çok beğendiklerini dile getiren öğrenciler bu tür konserlerin devam etmesi isteğinde bulundu.

Öğretim elamanlarına plaket ve çiçek, öğrencilere ise teşekkür belgesi takdim edilen konserde günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Menüyü Kapat