TRÜ’den ÜniLig'de Tarihi Başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun himayelerinde düzenlenen 2021/2022 Üniversiteler Ligi (ÜniLig) sıralamasına göre 187 üniversite arasında 13. sırayı elde eden Trabzon Üniversitesi, zirve yürüyüşünü sürdürdü.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2021/2022 ÜniLig raporuna göre geçtiğimiz sezon 38 spor dalında 187 üniversite ve bu üniversitelere bağlı 1345 takım yarıştı. 14 bin 823 sporcunun ter döktüğü ligde toplamda 1030 madalya dağıtıldı.  Trabzon Üniversitesi 6 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda 12 madalya ile 13. sırayı elde ederek 174 üniversiteyi geride bırakma başarısı gösterdi.

ÜniLig başarısını değerlendiren Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, "Üniversitemizi bir spor üniversitesi haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda çeşitli spor dallarında da başarılarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Lig tarihinde sürekli yükselerek ilk 10 üniversitede olma hedefine emin adımlarla yürüyemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda Spor Bilimleri Fakültemize bize bu başarıyı yaşattığı için teşekkür ederiz.  " ifadelerini kullandı.