TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Trabzon Üniversitesi MYO'larında Gençliğin Ruh Sağlığı Söyleşileri

Trabzon Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Gençliğin Ruh Sağlığı Söyleşileri, MYO’lar da gerçekleştirildi.

Trabzon Üniversitesi akademik personellerinden Öğr. Gör. Dr. Hanife Aydın tarafından Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir Meslek Yüksekokullarında gerçekleştirilen söyleşilerde ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığın artırılması amaçlandı. Akademik, idari personel ve öğrencilerin katılım gösterdiği söyleşilerde gençlerin kariyer gelişimlerini sürdürürken ruh sağlıklarını da geliştirmeleri üzerinde duruldu. Günümüzde insanların birbirini anlamakta zorlandıklarının ve tüm dünyada önemli ruhsal sorunların yaşandığının vurgulandığı seminerlerde, ülkemiz gençleri için koruyucu tedbirlerin neler olabileceği üzerinde duruldu.

Trabzon Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Dr. Hanife Aydın, söyleşilerde “ruhsal sağlıklı olmak nedir, insan olarak neler tecrübe ederiz, yaptıklarımız bizi nereye götürür, problem çözebilme becerisi, anlamlı bir yaşam için neler yapabiliriz, kişisel farkındalık ve yaşamın anlamlılığı” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat