TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Hak Aramada Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Konferansı

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkktulu “Bir Hak Arama Yolu Olarak Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru” konferansına katıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Amfi 3’te gerçekleşen Trabzon Üniversitesinin de paydaş olduğu konferansa Rektör Aşıkkutlu yanı sıra Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Atila Doğan katıldı.

Farklı üniversite ve bölümlerden yoğun katılımın sağlandığı konferansta, Anayasa Mahkemesi Üyesi ve aynı zamanda İİBF’de akademisyen olarak görev almış olan Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Anayasa Mahkemesi’nin işleyiş sürecini ilgilendiren bireysel başvurular arasından, Yargıtay ya da Danıştay’a uğramadan gelen dava dosyalarının neden reddedildiği, Anayasa Mahkemesi’ne kimlerin başvurabildiği, öncelik arz eden dosyaların diğerlerinin sırasına bakılmadan incelendiği, kanun koyucunun da hatalı olabileceği ve bazı kanunların değiştirilmesi için talepte bulunulduğu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru mekanizmasını ilgilendiren önemli konulardan bahsederek eğitim ve mülkiyet hakları konusunda bilgiler de paylaşan Hakyemez, konferansta katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Konferans, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından Hakyemez’e hediye takdimi ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat