TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Trabzon Üniversitesinde Türkiye’de Spor Yönetimi Paneli

Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından “Türkiye’de Spor Yönetimi” paneli gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri Fakültesi amfisinde gerçekleştirilen panele Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akın Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akın Çelik’in yaptığı panelde spor yöneticiliği noktasında üniversitede öğrenilen şeylerin çok değerli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Hayallerinizi kurun ve mutlaka hayalleriniz doğrultusunda inanarak, mazeretsiz kendinize güvenerek olduğunuz noktada yapabileceğiniz her şeyi deneyin. Yöneticilik talimat vermek değildir. Yöneticilik hayal ettiğiniz, hesap ettiğiniz sonuçların ya da işlerin doğru sonuçlanmasına ya da yanlış sonuçlanmasına yaptığınız katkı ya da başarısız olmasına yapmış olduğunuz etki demektir.  Hayalleriniz için bir takım yaratabilme dinamiği ile çalışırsak hayal ettiğimiz her şeyi gerçekleştirebiliyoruz. Diğer yandan en büyük zenginlik ise kendinize kattığınız değerlerdir. Kendinize olan güveninizi olduğunuz alandan başlayarak büyütmenin hayallerini yaşayın.” dedi.

Durmuş, tenisin kişisel gelişimdeki önemine de değinerek öğrencileri 12-18 Aralık 2022 tarihlerinde Trabzon Beşirli Tenis Kompleksi’nde gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin en iyi kulüplerinin belirleneceği Türkiye Tenis Ligi'nin final müsabakalarını takip etmeye davet ederek konuşmasını tamamladı.  

Devlet kurumunda kazandığı deneyimleri paylaşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner ise asıl olması gerekenin insanın kendini yetiştirmesi ve kurduğu dürüst ilişkilere bağlı olduğunu kaydetti.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’a ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner’e değişen dünya şartlarında Türkiye’de Spor Yönetimi’nin nasıl şekilleneceği, uygulamadaki farklılıkların neler olduğu konusunda öğrencilere verdikleri bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akın Çelik ise Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri ile beraber olduklarından dolayı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Çetiner’e panele katıldıklarından dolayı öğrencileri adına teşekkürlerini iletti.

 Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat