Trabzon Üniversitesi İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'na Katıldı

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından "Yeni yüzyılın yetenek merkezi (Talent hub of the new century)" teması ile 5 ve 6 Aralık tarihlerinde ilki gerçekleştirilen İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'na (İstanbul HR Forum) katıldı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen foruma Rektör Aşıkkutlu’ya Trabzon Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, Müdür Yardımcıları Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi. Muzaffer Ayvaz, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Doğan Gürdal ve öğrencileri temsilen Kariyer Kulübü Başkanı Özge Yılmaz da eşlik etti.

Forumda ilk gün “Veriye Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi”, “İnsan Kaynağını Planlamak”, “Üniversiteden Profesyonel Hayata Yeteneğin Keşfi” panelleri; “Türk Devletleri Teşkilatı E-İnsan Çalıştayı”, “Asean Üye Ülkeleri İnsan Kaynakları Uygulamaları” gerçekleştirilirdi.

“Yeteneğin Hareketliliği” paneli ve “Üniversite Kariyer Merkezleri Hedefler Çalıştayı” ile ilk gün programı sona erdi.

İkinci gün ise “Yeteneğe Yatırım”, “İşin Temeli”, “İnsan Kaynağını Geliştirmek”, Aselsan Asil Sohbetler üst başlığında “Yetenek ve Sosyal İnovasyon – ASELSAN Örneği ve ASİL (ASELSAN Sosyal İnovasyon Liderleri) Ürünleri”, “Marka Şehirler İçin Yerel Yönetimler Çalıştayı”, “Kadının Gücü” paneli, “Üniversite Kariyer Merkezleri- Kariyer Fuarları Çalıştayı” yapıldı.