TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Trabzon Üniversitesinde "Güç Sende, Biz Yanında" Gençlik Ruh Sağlığı Etkinliği

Trabzon Üniversitesinde "Güç Sende, Biz Yanında" Gençlik Ruh Sağlığı Etkinliği kapsamında "KENDİME İYİ BAK" Söyleşisi gerçekleştirildi.

Trabzon Üniversitesi ev sahipliğinde Sağlık Bakanlığı Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünün Koordinasyonu ve paydaş kurumların katılımıyla Trabzon’da üçüncüsü yapılan Gençlik Ruh Sağlığı etkinliği Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.  Etkinliğe Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atilla Çimer, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Servet Çelik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşan Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atilla Çimer, Trabzon Üniversitesinin sosyal bilimler tabanlı bir üniversite olduğu ve üniversite bünyesinde bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gençliğin ruh sağlığına çok önem verdiklerini kaydetti.

Kadına el kalkamaz video gösterimi ve Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibinin gösterisinden sonra Trabzon Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Dr. Hanife Aydın “Kendime İyi Bak” adlı söyleşisinde “ruhsal sağlıklı olmak nedir, insan olarak neler tecrübe ederiz, yaptıklarımız bizi nereye götürür, anlamlı bir yaşam için neler yapabiliriz” konularında katılımcıları bilgilendirdi.  

Kişisel farkındalığa ve yaşamın anlamlı olduğunun hissedilmesinin önemine dikkat çeken Aydın, “Yaşamın kendisinin anlamlı olduğunu hissedebilmek kendi iç dünyamızda olan farkındalıklarımızı geliştirebilmekle mümkün. Duygularımızın, düşüncelerimizin, hislerimizin farkında olalım. Yaşadığımız olaylar karşısında problemlerimizi bu farkındalıklarla çözebilmek çok kıymetli. Seçimlerimizin farkında olmak çok önemli. Anlamlı bir yaşam adına yapabileceğimiz çok şeyler var. İç dünyamızın ihtiyaçlarını fark ettiğimizde ve onları giderdiğimizde anlamlı bir yaşamı fark edebileceğiz.”dedi.

Trabzon Akçaabat Belediyesi, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Yeşilay Şubesi  gibi paydaş kurumların  Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinin Fuaye alanındaki tanıtım stantlarının gezilmesiyle etkinlik sona erdi.  

İlgili Resimler


Menüyü Kapat