TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Rektörümüz Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’ni yerinde inceledi. Merkez ziyaretinde Rektörümüze, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih Bektaş, dekan yardımcıları Prof. Dr. İdiris Yılmaz, Doç. Dr. Serdar Alemdağ, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Tamer Civil, Dr. Öğr. Üyesi Erkan Tortu, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Edis, Dr. Öğr. Üyesi Selma Çavdar, öğretim görevlileri Coşkun Karadeniz, Nuri Hazaroğlu, Ferdi Sakallıoğlu, Ali Kemal Yılmaz, araştırma görevlileri Abdullah Çetindemir ile Sabiha Kaya’da eşlik etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemizin içinde bulunduğu bir protokol iş birliği ile gerçekleştirilen Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi hakkında bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, şu ana kadar yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek merkezin geldiği aşamayı yakından gözlemledi.

Merkezin Türkiye’ye, Trabzon’a ve Üniversitemize çok katkılar sağlayacağını belirten Rektörümüz Aşıkkutlu, spor adına sporcuların performanslarının ölçülmesi, sporcu normlarının oluşturulması, sporcu sakatlıklarının tedavi edilmesi, yetenekli sporcuların tespit edilmesi konusunda merkezin çok büyük bir görevi olduğunu ifade etti. Rektörümüz Aşıkkutlu, Trabzon Üniversitesi olarak merkeze eğitim anlamında verilen desteğin süreceğini kaydetti.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih Bektaş ise merkezin hayata geçirilmesi sürecinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığına, Spor ve Gençlik Bakanlığına, büyük gayretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ve Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya özellikle teşekkür eden Bektaş, “Her daim bize güvenen ve destek veren Rektörümüze ayrıca şükranlarımızı iletiyorum. Bu merkezi bütün spor camiasının ve akademik camianın benimsemesini ve sahiplenmesini temenni ediyorum.”dedi.

 

Menüyü Kapat