TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Doç. Dr. Mehmet Okutan Dersliği Açıldı

Üniversitemiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza atarak Ağustos 2022’de vefat eden Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Okutan adına derslik açtı.

Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi C Bloktaki dersliğin açılışına Rektörümüz Aşıkkutlu'nun yanısıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam,  KTÜ eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nedim Alev, Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz ve Doç. Dr. Mehmet Akpınar, Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci,  Okutan hocanın eşi Sabriye Okutan ve abisi İbrahim Okutan ile Doç. Dr. Mehmet Okutan’ın yakınları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, derslik ile ilgili Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nedim Alev’den bilgi aldı.

Derslik ile ilgili kısa bir açıklama yapan Alev, Okutan hocanın kendisinin de hocası olduğunu belirterek, “Hocamızın kaybı ile büyük bir hüzün yaşadık. Hocamızın ismini yaşatmak üzere onun anısına bölüm öğretim üyelerimizin isteği ve Üniversite senatomuzun onayıyla bu dersliği açtık. Dolayısıyla hocamızın kitaplarını da öğrencilerimiz faydalansın diye bu dersliğe koyduk.”dedi.

Okutan hocayı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise “Okutan hocamız ülkemize ve insanlığa önemli katkılar sunan değerli bir bilim adamı idi. Eğitimci, akademisyen, yazar olarak toplumla iç içe bir ömür geçirdi. Bizden birisi idi. Toplumla bütünleşmiş bir kişiliğe sahip değerli bir meslektaşımızdı. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf çekimi ile açılış sona erdi.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat