TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Aşıkkutlu: Öğretmenlik Bir Aşk Meselesidir

Yetiştirdiği binlerce başarılı öğretmenle Türkiye’nin geleceğine yön veren Fatih Eğitim Fakültesi, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kısa zaman önce vefat eden Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Okutan adına düzenlediği program ile kutladı.  Programda Okutan’ın eşi Sabriye Okutan’a Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdimi sırasında Okutan’ın abisi İbrahim Okutan’da hazır bulundu.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, KTÜ eski Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Rektör Yardımcılarımız, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, KTÜ eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, dekanlarımız, genel sekreterimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonraki protokol konuşmalarında İstiklal caddesinde gerçekleşen hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Gaziantep’teki saldırıda şehit olan öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş’a rahmet dilekleri iletildi.

Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, kısa süre önce vefat eden Doç. Dr. Mehmet Okutan’ın 37 yıllık meslek hayatında akademik hayatın tüm meşakkatleri ile karşılaştığını belirterek “Akademik kariyerinin son aşamasına kısa bir süre kala yaşama veda etmesiyle Okutan hocanın büyük çabası akim kalmış ve bizim için derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. Bu noktada teselli verici olan yetiştirdiği binlerce öğrencinin ülkemiz ve milletimiz için yapacakları hizmetlerin hocamızın hatırasını yaşatmada oynayacağı roldür.”dedi.

Başöğretmen Atatürk’ün, ülkemizin gerçek mutluluğa kavuşması için asker ordusu ve irfan ordusuna ihtiyaç olduğu sözünü hatırlatan Dekan Yazıcı, bu irfan ordusunun neferleri ile Türkiye’nin aydınlık geleceğe taşınmasına dönük inancının tam olduğunu ifade etti. Dekan Yazıcı konuşmasının sonunda emeklilik dönemini sürdüren ve halen mesleğini icra eden akademisyenlere sağlıklı ve huzurlu ömürler dileyerek öğrenciliği devam eden genç öğretmen adaylarına başarılar temenni etti.

Öğretmenler bir toplumun harcını karan ustalar gibidir

Öğretmenliğin bir aşk meselesi olduğunu vurgulayan Rektörümüz Aşıkkutlu, “Öğretmenlik, insanın edep ve ahlakını şekillendiren, milli değerleri aşılayan, sağlıklı düşünmesini sağlayan ve böylece hayatın tüm alanlarına dokunan bir meslektir. Öğretmenler, bir ülkenin geleceği olan gençlerin nitelikli bireyler haline gelmesinde belki de ebeveynlerden daha etkilidir. Öğretmenler, kültürümüz içerisinde her zaman özel bir yere sahip olmuşlardır. Öğretmenlerine sahip çıkmayan bir toplumun, sağlıklı bir gelecek inşa etmesi düşünülemez. Öğretmenler bir toplumun harcını karan ustalar gibidir. Bizlere öğrettikleri bilgiler, aşıladıkları kültür ve medeniyet değerleri insani erdemlerle ışık olurlar ve geleceğimizi aydınlatırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenlerden mahrum bir millet henüz bir millet olma yeteneğini kazanamamış demektir. Onun için öğretmenler dünyanın her yerinde toplumun en özverili ve en saygın unsurlarıdır.” dedi.

Geleceğimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum

Öğretmen yetiştirmede Türkiye’de bir marka olmayı başarmış Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesiyle her zaman gurur duyduğunu vurgulayan Rektörümüz Aşıkkutlu, “Geçmişte bu fakültede öğretmenlik yapmış, şu an öğretmenlik yapan ve gelecekte öğretmenlik yapacak, yolu bu fakülteden geçmiş ve geçecek herkesin öğretmenler gününü kutluyorum. Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, ülkemizin dört bir köşesinde geleceğimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimize rahmet diliyorum” diye konuştu.

Ardından Üniversitemize vermiş oldukları emekten dolayı Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kayhan Kurtuldu, aynı bölümden Öğr. Gör. Özdemir Hafızoğlu ve Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğr. Gör. Güler Genç Erol’a plaketleri takdim edildi.
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yiğitcan Eyüboğlu şefliğinde ve aynı bölümden Dr. Öğr. Üyesi Kamil Onur Karataş’ın piyanosu eşliğinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Çok Sesli Korosu tarafından icra edilen marş dinletisi gerçekleştirildi. Dinleti sonunda Eyüboğlu'na çiçek takdim edildi. 

Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmen Adayları tarafından Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi fuayesindeki resim sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat