Rektörümüz "Çök Kapan Tutun” Tatbikatına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Türkiye geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de gerçekleştirilen "çök kapan tutun” adlı deprem tatbikatına katıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Milletimizi “afet bilgisi eşittir hayat bilgisi” anlayışıyla Çök Kapan Tutun diyerek hayata tutunmaya davet ediyorum" diyerek yayınladığı videolu mesajında, “Hep beraber ömrümüze ömür katacak bir deneyim kazanacağız” ifadelerini kullanmasından birkaç dakika sonra başlayan tatbikata Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Yomra Müftülüğü Hafiz Ali Haydar Özak Bölge Yatılı Kuran Kursu’nda katıldı.

Tatbikata Trabzon Vali Vekili Ali Yılmaz, Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Yomra Kaymamı Muhammet Öztabak, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale,  İl Müftüsü Osman Aydın,  Trabzon AFAD İl  Müdürü Ömer Kıratlı, STK’lar, güvenlik yetkilileri, yurtta kalan öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.

Üniversitemiz Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı öğrencileri Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Harun Kahveci, Öğr. Gör. İsmail Turgut Pala, Öğr. Gör. Bülent Bereket Ayker, Öğr. Gör. Lokman Odabaş eşliğinde tatbikata katılım sağladı.

Tatbikat İl Müftüsü Osman Aydın tarafından yapılan dua ile sona erdi.