TRABZON ÜNİVERSİTESİ

DAFET Projesi’nin Kapanış Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ve TÜBİTAK iş birliğiyle hayata geçirilen, proje yürütücülüğünü Fatih Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu’nun üstlendiği “Disiplinlerarası Afet Eğitimi (DAFET) Projesi”, 5 Eylül Cumartesi günü düzenlenen kapanış etkinlikleriyle sona erdi.

Akçaabat Turizm Uygulama Oteli’nde ‘DAFET Sergisi Açılıyor, Proje Kapanıyor’ başlığıyla düzenlenen kapanış etkinliklerine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Karal’ın yanı sıra, Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı, DSİ 22. Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, birçok kamu ve özel kurum yöneticisi ile çok sayıda izleyici ve basın mensubu katıldı.

Katılımcı öğretmenlerin süreç boyunca geliştirdikleri materyaller ile Trabzon AFAD’ın Trabzon’da yaşanan doğal afetlere ilişkin kayıt altına almış olduğu fotoğrafların sergilendiği etkinlikler kapsamında ayrıca Trabzon AFAD ve UMKE ekipleri iş birliğinde bir arama kurtarma tatbikatı yapıldı. İçişleri Bakanlığı Ankara AFAD Başkanlığı Eğitim Dairesi tarafından görevlendirilen “Deprem Simülasyon Tırı” ise etkinlik boyunca alanda hizmet verdi.

Kapanış töreni vesilesiyle projeye ilişkin düşüncelerini aktaran DAFET Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu, “2009 yılından bu yana aynı çekirdek kadro ile farklı zaman, mekân ve isimler altında altıncı TÜBİTAK projemizi gerçekleştirdik. Bu başarının sırrı disiplinlerarası iş birliği ve ekip ruhudur. Bu ekip ruhunun mimarları Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ahmet Tekbıyık, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kader Birinci Konur, Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Sezen Vekli ve Muş Alparslan Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ayça Kartal’dır. Bu eğitimin ülkemize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. DAFET, öğretmenlerimiz ile tüm Anadolu’ya yayılacak ve disiplinlerarası afet eğitimi anlayışı yeni iş birlikleri ve olumlu çıktıların mimarı olacaktır” dedi.

Proje kapsamında, altı farklı üniversite ve çeşitli kurumlarda görev yapmakta olan, mühendislik, coğrafya, tarih, fizik, kimya, biyoloji, matematik, müzik, görsel sanatlar, bilgisayar ve öğretim teknolojileri gibi birçok disiplinden alanında uzman öğretim elemanlarından oluşan DAFET ekibi, yedi gün boyunca, proje katılımcılarıyla deprem, heyelan, sel, taşkın, su baskını, erozyon ve benzeri doğal afetler; STEM, iş birlikli öğrenme, deney, modelleme, atölye çalışmaları, gezi-gözlem, kayaç/toprak analizi, orientring, drama, kodlama, artırılmış gerçeklik başlıkları altında toplam 38 eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.

 

DAFET projesi, eğitim faaliyetlerine ilişkin video için tıklayınız.

DAFET  kapanış etkinlikleri kapsamında, Trabzon AFAD ve UMKE ekipleri tarafından gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatına ilişkin video için tıklayınız.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat