TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Teknofest 2023 Yolculuğu Etkinliği

Üniversitemiz tarafından “Teknofest 2023 Yolculuğu Etkinliği” gerçekleştirildi.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ayyıldız, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, konferansın açılışında yaptığı konuşmada Trabzon Üniversitesi olarak Teknofest’te paydaş olmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Daha önce üniversitemizi başarıyla temsil eden ekiplerimiz var. Biz teknoloji alanında katkı sağlayan bir üniversiteyiz. Bundan sonra da aynı katkılarımızı sürdüreceğiz.   Cumhuriyetimizin 100. Yılında altıncısı gerçekleştirilecek teknoloji ve uzay festivallerinin ülkemizin çağdaş medeniyetler arasında yerini alması, ekonomi, teknoloji ve sanayi alanında bilim üreten, teknoloji üreten, dışa bağımlılığı en aza indiren, güçlülerin arasında biz de varız dedirten politikalarımız doğrultusunda daha görkemli bir şekilde düzenleneceğine inanıyorum.”dedi.

 “Teknofest 2023 Yolculuğu” adlı konferansta T3 Vakfı Trabzon İl Sorumlusu Ali Gözükara, Teknofest’in geçmişten bugüne yaptığı çalışmalar ve yarışmalar hakkında bilgi verdi. T3 Vakfı olarak 2018 yılından beri Teknofest’i düzenlendiklerini 81 ilden ve birçok ülkeden başvuru aldıklarını ifade eden Gözükara, “Teknofest’i 2022 yılında Karadeniz’de Samsun merkezli olarak düzenledik. 2023 yılında tanıtım çalışmaları ile beraber 20 Kasım’da başvurular sona erecek. Ardından Mart ayında Ankara ve İzmir’de yarışmalar yapılacak. 2023 yılında finali Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştireceğiz. Bu yıl cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olmasından dolayı Teknofest’i tüm öğrencilerimize tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimizin başvurularını bekliyoruz. Teknofest bizim için milli teknoloji hamlesinin kültürel ve toplumsal dönüşümü. Bu anlamda tüm çalışmalarımızla beraber Trabzon’da gayretlerimizi sürdürüyoruz. 2018 yılından itibaren Trabzon’dan büyük bir potansiyel ile başvurular geliyor. Öğrencilerimiz çok büyük rağbet gösteriyor. Şu an itibariyle iyi bir oranda başvuru mevcut.”diye konuştu.

Konferanstan sonra T3 Vakfı Trabzon İl Sorumlusu Ali Gözükara’ya Rektörümüz Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Sürpriz Ödüllü KAHOOT yarışmasından sonra dereceye girenlere ödüllerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat