TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde “Büyük Veri Projesi” İstişare Toplantısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan Üniversitemizin de pilot üniversite olarak seçildiği “Büyük Veri Projesi” kapsamında istişare toplantıları gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu başkanlığında Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilk toplantıya genel sekreter yardımcısı ve daire başkanları katılırken ikinci toplantı ise dekanlar, enstitü, konservatuvar, yüksekokul, meslek yüksekokulu, uygulama ve araştırma merkezi müdürleri ile birim koordinatörleri arasında gerçekleştirildi. Toplantılarda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Karal ve UZEM Müdürü Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Türk yükseköğretim sistemine ulusal ve uluslararası düzeyde önemli ivmeler kazandırılarak yükseköğretim politikalarının belirlenmesi ve veriye dayalı kanıtlar doğrultusunda karar alınması amacıyla başlatılan "Büyük Veri Projesi"nin istişare toplantısında bilgilendirmeler yapılarak birimlerin farkındalığının arttırılması ve koordinasyonun sağlanması görüşüldü.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat