TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Afetlere Hazırlık ve İş Birliği Toplantısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Trabzon AFAD İl Müdürlüğü yöneticileri Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette kurumsal arası iş birliğinin güçlendirilmesi ile kampüste afetlere hazırlık düzeyinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilebilecek ortak faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmeye Afet ve Acil Durum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Galip Usta ile Trabzon AFAD İl Müdürü Mustafa Hüseyinpaşaoğlu, Eğitim Şube Müdürü Tolga Muslu, Arama ve Kurtarma Şube Müdürü Ahmet Koç ve Eğitim Uzmanı Mustafa Önder Baytar katıldı.

Görüşmede, “Afete Hazır Üniversite” yaklaşımı doğrultusunda üniversitelerde afet farkındalığının artırılması, AFAD Gönüllülük Sisteminin yaygınlaştırılması, kampüs içi eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin planlanması, afetlere hazırlık kapasitesinin geliştirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca öğrenciler ve personelin afetlere hazırlık düzeylerinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilebilecek ortak faaliyetlerle afet risklerinin azaltılması konusunda yürütülebilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

AFAD yetkililerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, “Trabzon Üniversitesi olarak afetlere dirençli ve hazırlıklı bir toplum oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla başta AFAD olmak üzere yetkili tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordinasyon içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat