TRABZON ÜNİVERSİTESİ

TRABZON ÜNİVERSİTESİ İLK 5’TE

Türkiye’nin en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip 10 bin akademisyenini sıralayan “AD Scientific Index - 2023 Turkey Top 10.000 Scientists” listesinde Trabzon Üniversitesi’nden 27 akademisyen yer aldı. Aynı araştırmaya göre Trabzon Üniversitesi, 218 üniversite arasında 63’üncü, 2000 sonrası kurulan 128 üniversite arasında 19’uncu, 2010 sonrası kurulan 51 üniversite arasında ise 5’inci sıraya yerleşti.

 

Uluslararası bilimsel sıralama kuruluşu “AD Scientific Index” tarafından Google Scholar açık profilleri baz alınarak hazırlanan “AD Scientific Index - 2023 Turkey Top 10.000 Scientists” listesi yayınlandı. Türkiye’de en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip ilk 10 bin akademisyeni gösteren listede Trabzon Üniversitesi’nden 27 akademisyen yer aldı. Araştırmaya göre Trabzon Üniversitesi, 141 devlet üniversitesi arasında 44’üncü, 2010 sonrası kurulan 51 üniversite arasında ise 5’inci sıraya yerleşerek önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, Trabzon Üniversitesi genel sıralamada 218 üniversite arasında 63’üncü, 2000 sonrası kurulan 128 üniversite arasında 19’uncu, 2010 sonrası kurulan 51 üniversite arasında ise 5’inci sıraya yerleşti.

 

Araştırma 212 ülkeden 14 bini aşkın üniversiteyi kapsıyor

Bilim insanlarının, H indeks, i10 indeks, atıf sayısı gibi verilerini temel alarak üretkenlik katsayısını hesaplayan “AD Scientific Index” çalışması, 216 ülke, 19 bin 500 üniversite ve bir milyon 82 bin akademisyenin bilimsel çalışmalarını kapsıyor. Üniversite, ülke, bölge, dünya bazında sıralamaların gerçekleştirildiği çalışmada Türkiye adresli Üniversite ve kurumlardan en çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10 bin akademisyen listelendi.

 

Trabzon Üniversitesi’nden 27 akademisyen yer aldı

En çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10 bin akademisyen arasında Trabzon Üniversitesi’nden sırasıyla Prof. Dr. Adnan Baki, Prof. Dr. Haluk Özmen, Prof. Dr. Muammer Çalık, Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, Prof. Dr. Bülent Güven, Prof. Dr. Gökhan Demircioğlu, Prof. Dr. Durmuş Ekiz, Prof. Dr. Ünal Çakıroğlu, Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, Prof. Dr. Erhan Durukan, Prof. Dr. Hasan Genç, Prof. Dr. Taner Altun, Prof. Dr. Bülent Şahin,  Prof. Dr. Suat Ünal, Prof. Dr. Selahattin Arslan, Doç. Dr. Servet Çelik, Prof. Dr. Atilla Çimer, Doç. Dr. Mehmet Palancı, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Altun, Prof. Dr. Nedim Alev, Doç. Dr. Orhan Çakıroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Hava İpek Akbulut ve Doç. Dr. Özge Erdoğan yer aldı.

 

Ayrıca, Trabzon Üniversitesi kadrosunda bulunmalarına rağmen AD Scientific Index tarafından sehven Karadeniz Teknik Üniversitesi sıralamasında gösterilen Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz, Prof. Dr. Tuncay Özsevgeç, Prof. Dr. Hikmet Yazıcı ve Prof. Dr Abdullah Ayaydın da en çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10 bin akademisyen arasına girdi. Böylece Üniversitemizden toplamda 27 akademisyen en çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip akademisyenler arasında yer aldı.

 

Araştırmanın tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

https://www.adscientificindex.com/country-ranking/?country_code=tr

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat