Akademisyenimizin Helsinki Üniversitesindeki Sunumu Büyük İlgi Gördü
Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miraç Aydın, Helsinki Üniversitesi Eğitim Fakültesinde “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisinin Epistemolojik Açıdan Fen Eğitiminde Kullanımı ihtiyacı ve Literatür Işığında Örnekler” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.
Helsinki Üniversitesi Eğitim Fakültesinde alanın önde gelen profesörleri Joe Krajcik, Jari Lavonen ve Rachel Namlok Naaman’ın da hazır bulunduğu bir ortamda doktora öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen sunum katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.
Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miraç Aydın sunumunda, artırılmış gerçeklik teknolojisinin iletişim kurma, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve etkili iletişim gibi 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması ve geleceğin teknoloji odaklı dünyasına öğrencileri hazırlamak için önemli bir araç olduğunu ifade etti.
Sunumunda eğitim alanını etkileyen ve gelecek vaat eden artırılmış gerçeklik teknolojisinin geçmişi, geleceği ve vaat ettiklerini de belirten Aydın, “Bu teknoloji kapsamında fen eğitiminde kavramları anlamanın önündeki engellere sunduğumuz çözüm önerilerini tartıştık. Yaptığımız uygulamalarda bu teknolojinin kavramların anlaşılma süresini ve düzeyini sunduğu zengin içeriklerle kısalttığını gördük. Bunun yanı sıra yaptığımız araştırmalarda nitelikli aplikasyonların sayısının yetersiz olduğunu da görüyoruz. Çalışma grubumuzun geliştirdiği aplikasyonlar, araştırmaların işaret ettiği zorlukların üstesinden gelmeyi vaat ediyor. Gerçek öğrenme ortamlarında test edilen ve edilmeye devam eden aplikasyonlar rekabetçi öğrenme ortamları için de öncelikle tercih edilen materyaller arasında yer alıyor” dedi.
Ayrıca akademisyenimiz Aydın, Üniversitemizde oluşturduğu çalışma grubu ile geliştirdiği hal değişimi, canlıların sınıflandırılması ve elektrik motorunun çalışma prensibi gibi konuların öğretiminde kullanılan aplikasyonları da sunumunda tanıttığını kaydetti.