TEKNOFEST Heyecanı Trabzon’da!

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in durağı Trabzon oldu. Karadeniz bölgesinin farklı illerinde gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ etkinlikleri kapsamında Trabzon’da düzenlenen yarışmalar başladı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde organize edilen TEKNOFEST kapsamında, “Ulaşımda Yapay Zekâ”, “Engelsiz Yaşam Teknolojileri”, “Çevre ve Enerji Teknolojileri”, “Sanayide Dijital Teknolojiler”, “Uçan Araba”, “Biyoteknoloji İnovasyon”, “Helikopter Tasarım” yarışmaları düzenleniyor. Üniversitemizin tanıtıcı materyallerinin yer aldığı standımızda Üniversitemizin farklı kategorilerde yarışan “Türk İşaret Dili Çeviri Sistemi (TİD3B)” ve “Türkçe Engelsiz Ses” projeleri tanıtılıyor. Standımızda programlama eğitimi için özelleştirilmiş 3 boyutlu ortam (KodloRobo) da katılımcıların deneyimine sunuluyor. Standımızda ayrıca katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği “TEKNOFEST hatırası” oluşturmak için otomatik video oluşturma sistemi yer alıyor.

Türk İşaret Dili Çeviri Sistemi (TİD3B) uygulamasına erişmek için tıklayınız.

KodlaRobo uygulamasına erişmek için tıklayınız.