TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Bestekar Akademisyenimiz Özdemir Hafızoğlu’nun Eserine Birincilik Ödülü

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Birinci Altın Başak Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda bestekar akademisyenimiz Özdemir Hafızoğlu’nun bestesi birincilik ödülüne layık görüldü.

İstanbul Başakşehir'de 19 Haziran 2022 Pazar akşamı 1. Altın Başak Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda final heyecanı yaşandı.

Türk sanat müziğine yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen 1. Altın Başak Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nın finali Bahçeşehir Gölet'te gerçekleşti. Türk sanat müziğini benimsetme ve katkı sağlama amacıyla düzenlenen yarışmaya 326 eser katıldı.

Final akşamında sevilen sanatçı Melihat Gürses de sahne aldı. Başakşehir'de düzenlenen 1. Altın Başak Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nın finalinde, jüri üyelerinin ilk değerlendirmesinde belirlenen 10 eser yarıştı. Finale kalan 10 eser Bahçeşehir Gölet sahnesinde yeniden seslendirildi. Yapılan jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren bestekarlar ödüllendirildi. Amir Ateş, Erol Sayan, Göksel Baktagir, Hasan Esen, Zekai Tunca, Mahmut Oğul, Hüsnü Üstün, Muhammet Yıldırır gibi isimlerin yer aldığı jüri önünde, sözleri Hüseyin Balkancı, bestesi akademisyenimiz Özdemir Hafızoğlu'ya ait “Ayrılsak Da Seviyorum Ben Seni” isimli hicazkar eser birincilik ödülüne layık görüldü.

Akademisyenimiz Özdemir Hafızoğlu sanatın hayatın her alanında gerekli olduğunun önemine dikkat çekerek, “Bilim sanata yön vermelidir. Bilim ve sanatın yan yana, omuz omuza yürütüldüğü toplumlar özgür yaşamayı hak ederler. Toplumların barışık yaşamaları, o toplumdaki sanatın yüceliği ve yaygınlığı ile mümkündür. Trabzon Üniversitesi gibi bir bilim yuvasında olmanın ayrıcalığı ile besteler yapıp, duygularımı insanlarla paylaşmak ve de her paylaştığımda kurumumun desteğini hissetmek ancak sanatın bireylerin hayatındaki önemi ile izah edilebilir” dedi.

TRT onaylı 91 eseri bulunan Hafızoğlu’nun toplam 10 ulusal ödülü ve basılmış 3 kitabı bulunuyor.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat