TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Oda Orkestrası Konseri

Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı tarafından “Oda Orkestrası Konseri” düzenlendi.

Piyano sololar ve rock düzenlemelerin yer aldığı konser Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kayhan Kurtuldu şefliğinde gerçekleştirildi.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’ndeki konsere Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Altun, akademi ve idari personelimiz, öğrenciler ve çok sayıda müziksever katıldı.

Konserde piyano sololarda Enver Tufan'ın "Hasat Vakti" adlı eserini Zeynep Üçüncü; J.S. Bach’ın “Invention (No:1)” adlı eserini Gülay Seyrekbasan; K.Czerny'nin “Etude (Öp 740-No:41)” adlı eserini Emir Polat Karlıdağ; F. Burgmuller'in “L'Orage” adlı eserini Edanur Kaba; A. Diabelli'nin “Canzonetta” adlı eserini Fatma Balta; F. Chopin’in Nocturne No: 20 (Cm Version) adlı eserini Mahmut Can Akçay; J.S. Bach’ın “Fransız Süiti 3. Bölüm (Allamande /Sarabende/Menuet-Trio)” adlı eserini H. Hande Doğan; Fazıl Say’ın “Kumru” adlı eserini Yiğithan A. Çakmaksız;  J.S. Bach’ın “Prelüd -Füg (C minör) aldı eserini Berat Aygün; W.A. Mozart’ın “Ninni”, P. I. Tchaikovsky’nin “Kuğuların Dansı” adlı eserleri İlayda Su ve Ayşegül Değirmenci birlikte; M. K. Kurtuldu’nun “4 El Piyano ile Latin Sokağındaki Türk” adlı eserlerini Sabiha Yiğit ve Ayşegül Değirmenci birlikte seslendirdi.
Konserin orkestra bölümünde ise geleneksel ve klasik repertuvar yanında rock düzenlemelere de yer verildi. Bu bölümde A. Piazzola’nın “Libertango”, T. Albinoni’nin “Adagio G moll”, Alper Görsev’in “Kayra” adlı eserlerinin çalınmasından sonra Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” adlı eseri dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Öğr. Gör. Köksal Ayşan’ın bağlama ile eşlik ettiği eserin orkestra düzenlemesini Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kayhan Kurtuldu gerçekleştirdi. Üniversitemiz Öğr. Gör. Özdemir Hafızoğlu’nun Suzinak Longa (Minel Aşk) ve Nihavent Longa adlı eserlerinde kanunda eserin sahibi Hafızoğlu yer alırken, orkestra düzenlemesi ise Prof. Dr. Kurtuldu tarafından yapıldı. Rock şarkılarda ise David Coverdale’in “Soldier of Fortune” adlı eserini Miray İnci Kurtuldu; The Doors grubunun “Riders on the Storm” adlı eserinin solistliğini Devrim Karademir üstlenirken orgda Yazgı Ekim; Eagles grubunun “Hotel California” ve Chuck Berry’nin “Jonny B Goode” eserini ise Ayşegül Değirmenci seslendirirken rock eserlerin orkestra şefliği Prof. Dr. Kurtuldu tarafından gerçekleştirildi.

Konser Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı tarafından Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr.Kurtuldu’ya çiçek takdimiyle sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat