TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde "Bir Nefes Türkçe" Konferansı

TRT Spikeri, Beden Dili ve Diksiyon Eğitmeni Seza Turgut "Bir Nefes Türkçe" konferansıyla üniversitemize konuk oldu. 
Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği tarafından düzenlenen konferans, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Kalyoncu, akademik ve idari personelimiz, TRT çalışanları ve öğrencilerimizin katılımıyla Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans, TRT Spikeri, Beden Dili ve Diksiyon Eğitmeni Seza Turgut’un, Türkçe konuşmalarda nefesin önemi, beden dili ve İstanbul Türkçesi konularında katılımcılarla etkileşim içerisinde gerçekleştirdiği sunumla devam etti. 
 Türkçe’nin 8 bin 500 yıllık bir dil ve dünyanın en çok konuşulan beşinci dili olduğunu belirten Turgut, “Türkçe’nin bu özelliğinden dolayı sunumuma ‘Bir Nefes Türkçe’ ismini verdim. Bu konuda ne kadar gurur duysak azdır ve hepimize büyük görevler düşüyor. Vurgusunu tonlamasını eğer hakkıyla yapabilirsek ve uygulama ile şekillendirebilirsek, Türkçe tadına doyulmayacak kadar güzel bir dil olarak geliyor kulağımıza. Bunu başarmak zor değil. Güzel konuşmanın şöyle formüle edilmiş bir hali var: ‘Dudak, Nefes ve Duygu’ bunlardan oluşuyor. Bütün bunları uyguladığınızda kendinizi çok daha iyi ifade ediyorsunuz” dedi. 

Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı ise öğrencilerin yazılı ve sözlü ifade edebilme gücünün artırılması gerektiğine vurgu yaparak “Düşüncelerimizi zihnimizde organize ediyoruz ama onları uygun cümlelerle ortaya koymakta zorlanıyoruz. İçerik ne kadar önemli olursa olsun, bunları aktardığımız kanal da çok önemli. Bu açıdan bu tür programların bizim açımızdan çok faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

Konferans, konuşmacı Seza Turgut’a Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı’nın teşekkür belgesi ve Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Merve Gangal’ın çiçek takdimiyle sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat