TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizden Kronik Hastalara Yönelik Yenilikçi Proje

Üniversitemiz Beşikdüzü MYO öğretim elemanlarından Öğr.Gör.Taner Başfırıncı’nın “Easymedlife” projesi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen "15. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliğinde öne çıkan yenilikçi projeler arasında yer aldı. 
Başfırıncı, Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında projesi ile ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hamdullah Çuvalcı’ya da bilgi verdi. 
Uzaktan hasta takibine yönelik geliştirdiği “Easymedlife” projesinin idrar değerlerinin sürekli takip edilmeleri gereken kronik böbrek hastası gibi hastaların idrar tahlillerini vermek amacıyla düzenli olarak hastanelere gitmelerinin önüne geçtiğini belirten Başfırıncı, “Ülkemizde özellikle büyük şehirlere yakın olan küçük şehirlerden gelen hastalar, gidiş-geliş sürecinde alınan riskler ve yapılan masraflardan kaçınmak için gerekli tetkikleri yaptırmamakta ve sağlık ihmalleri ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca, bu süreçte sağlık kuruluşlarında iş yükü ve insan yoğunluğu da artmaktadır. Bu yöntemle; Teknokent’teki ofisimizdeki hastaların, hekimlerin ve sağlık kuruluşlarının iş yüklerini azaltacak Ar-Ge çalışmaları hızla yürütülmektedir. Uzaktan hasta takibine yönelik iş fikrinin geliştirilecek olan donanım ve yazılımla hasta ve doktor ergonomisine büyük katkısı olacak ve önemli bir erken teşhis yöntemi sağlayacaktır.”dedi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat