Üniversitemizde Sıfır Atık Temalı Drama Atölyesi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Fatih Yerleşkesi'nde Fatih Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Ümit Arslan rehberliğinde Sıfır Atık Temalı Drama Atölyesi gerçekleştirildi.
 “Çevre Haftası” faaliyetleri kapsamında öğretmen adayları bir hafta boyunca topladıkları geri dönüşebilen atıklardan robotlar ve kostümler tasarladı. Öğretmen adayları “EkoSuçlu” isimli etkinlikte karbon ayak izi hesaplayıp kâğıt ve camın üretim aşamalarını donuk imgelerle anlattı.
“Geri Dönüşüm Öğretmeni” isimli etkinlikte ise slogan cümleler oluşturarak, atıkların doğada kaybolma sürelerine ilişkin hesaplamaların içinde olduğu canlandırmalar gerçekleştirildi.
Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu eğitimin önemine dikkat çekerek “Misyonumuz gereği öngörülen eğitim faaliyetlerine katkı sağlayan Öğr. Gör. Ümit  Arslan ve öğrencilerine teşekkür ediyor, çalışmalarının öğretmen adayları ile yaygın etki oluşturup farkındalık yaratacağına inanıyorum” dedi.