TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde “El Emeği Göz Nuru” Seramik Sergisi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (Trabzon-SEM) tarafından “El Emeği Göz Nuru” adlı seramik sergisi düzenlendi.

Fatih Eğitim Fakültesi B Blok Fuaye Alanındaki sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu, Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Altun, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılışı ile ilgili açıklama yapan Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, “Merkezimiz tarafından düzenlenen “Yetişkinler İçin Seramik Eğitimi” programı kapsamında ortaya çıkan ürünleri sergilemek istedik. Seramik çalışmasını herkesin yapabileceğini göstermek istedik. Kurslarımız devam edecek. Birçok kursumuz var. Biz hep Üniversitemizin dışarı açılmasını istedik. Birçok katılımcımız da Üniversitemiz dışından. Bundan sonra daha farklı kurslarda daha farklı imkanlarla birlikte oluruz. Üniversitemizde kurslar noktasında çok sayıda beceriye sahip akademisyenlerimiz mevcut. Kurslarımıza taleplerin daha da artmasını ümit ediyoruz” dedi.

Sanat ve spor alanındaki çalışmalara ayrı bir önem veriyoruz.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise Üniversitemizin sosyal yönleri ağırlıklı olan bir üniversite olduğunu hatırlatarak, “Bu anlamda bizim önemli bir avantajımız da spor ve sanat alanlarının Üniversitemizde olması. Öteden beri bu alanların güçlendirilmesi için akademisyenlerimizle yakın bir irtibat halindeyiz. Onların gereksinimlerini giderip başarılı çalışmalar yapmalarını özendiriyoruz. Bu sergide bu çalışmaların bir ürünü.  Fatih Eğitim Fakültemizin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemiz, Spor Bilimleri Fakültemiz hem Üniversitemizi güçlendiriyor hem Üniversitemizin vitrini olarak bize güzel bir vizyon oluşturuyor. Biz sanat ve spor alanındaki bu çalışmalara ayrı bir önem veriyoruz. Bu sergide olduğu gibi sanat alanındaki bu çalışmaları sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmaların artmasının ve şehrimizin daha görünür yerlerinde de sergilenmesinin daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Ben Üniversitemizin spor ve sanat bölümlerinin yakın destekçisi olacağımızı bir kez daha ifade ederek tüm çalışmalara imza atan, öncülük ve rehberlik yapan, önce değerli hocalarımızı, kendilerini bu konuda yetiştirmeye çalışan değerli kursiyerlerimizi kutluyorum. Onlara ev sahipliği yapan Fatih Eğitim Fakültemizin değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Serginin küratörlüğünü yapan Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Hülya Atalay, kursiyerlere seramik şekillendirme yöntemlerini öğrettiğini, kursiyerlerin bu yöntemleri uygulayarak vazolar, kupalar, çerçeveler, mumluklar, tabaklar, kaseler ve bunlara benzer ürünleri bu sergide sanatseverlere sunduklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu eşi Kadriye Aşıkkutlu ile 12 kişinin 250’ye yakın eserinden oluşan sergiyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve katılımcılara belgelerini takdim etti. Kübra Gökçe Katkaya, Neriman Kevser Özlü, Şenay Sarı Özbalıkçı, Şule Yüksel Özmen, Buket Özdemir Işık, Sevilla Salihoğlu, Ayşe Kutanoğlu, Melisa Turgut, Ayşegül Sarı, Yasemin Şen, Zekiye Bal ve Nil Birinci’nin çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat