TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizin Kuruluşunun 4. Yıl Dönümü Kutlandı

Üniversitemizin kuruluşunun 4. yıl dönümü Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon İl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hasan Küçükosman, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Gülay Yeginoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Adem Şen, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Bnb. Ömer Harun Özkaynak, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam ile Dekanlarımız, Müdürlerimiz, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Recep Narter, Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Mehmet Şafak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurhüda Seha Sağlam ve İl Sağlık Müdürü Hakan Usta katıldı. Ayrıca Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas ve Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı törende yer aldı. Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tören, Üniversitemiz Tanıtım Filmi gösterimi ve Akçaabat Belediyesi ekibinin horon gösterisiyle devam etti.

 

“Toplumların En Büyük Sermayesi İnsandır”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Her ne kadar bugün kuruluşunun 4. yıl dönümünü kutluyor olsak da Üniversitemizin kuruluş tarihini 1962 yılına kadar götürmek ve köklü ve parlak bir geçmişe sahip olduğunu söylemek tarihi bir gerçektir.  Yaklaşık 60 yıllık bu süreçte Üniversitemizin mevcut birimlerinden mezun olmuş on binlerce mezunumuz resmi veya özel sektörde görev almış ve Üniversitemizi başarıyla temsil etmiş, hâlen de temsil etmektedirler. Toplumların en büyük sermayesinin insan olduğu bilinciyle insanî, ilmî ve meslekî açıdan yüksek karakterli, erdemli ve üstün nitelikli bireyler yetiştirme vizyonuyla hareket ediyoruz. Bilimsel bakışı özümsemiş nitelikli akademisyenlerimizle, gerçekleştirdiğimiz bilimsel araştırma ve sosyal çalışmalarımızla, öğrenme iştiyakı içindeki öğrencilerimizle, ülkemizin hatırı sayılır bilim yuvalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

 

“Türk Futbolunun Efsanelerine Fahri Doktora Ve Üstün Başarı Belgesi Veriyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Aşıkkutlu, Trabzonspor eski Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı’ya, mevcut Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya ve 2002 Dünya Kupası’nda Milli Futbol Takımımıza üçüncülük kazandıran Sayın Şenol Güneş’e, Türk futbolunun gelişimindeki üstün hizmetleri ve bu alanda Trabzon’un ve Türkiye’nin uluslararası düzeyde tanıtımındaki önemli katkılarından dolayı Trabzon Üniversitesi Senatosu’nun 17.05.2022 tarih ve 52 sayılı kararı ile Antrenörlük alanında Fahri Doktor unvanı tevcih edildiğini açıkladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Aşıkkutlu, Üniversitemiz tarafından merhum Teknik Direktör Özkan Sümer’e Üstün Başarı Belgesi takdim edilerek aziz hatırasına vefa gösterilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti. Trabzonspor Kulübü ve Türkiye Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu’na ise üstün başarı plaketi sunulacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aşıkkutlu, Trabzonspor eski Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı’ya fahri doktora diplomasının dün evinde yapılan ziyarette takdim edildiğini, Özkan Sümer’in Üstün Başarı Belgesi’nin kızı Elif Sümer’e, Ahmet Ağaoğlu’nun plaketinin ise Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas’a takdim edileceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Aşıkkutlu, Şenol Güneş’in programa katılamadığı için fahri doktora diplomasının ileri bir tarihte düzenlenecek başka bir törende bizzat kendisine takdim edileceğini kaydetti.

 

“Trabzon Ülkemizin Üniversiteleşmesinde Çok Önemli Katkıları Olan Bir Şehir”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Attila Ataman, Trabzon’un her anlamda şampiyonluğu hak eden bir şehir olduğunu belirterek, “Şampiyon bir şehre şampiyon üniversiteler, şampiyon öğrenciler yakışır. Trabzon Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin bu uğurda verdiği mücadelede başarılar dilerim” dedi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Trabzon üç üniversitesi bulunan çok değerli bir şehir. Bu ülkenin ilerlemesinde, çıktığı medeniyet yolculuğunda çok önemli katkılar veren bir şehir. Ülkemizin üniversiteleşmesinde çok önemli katkıları olan bir şehir. Üniversiteler medeniyetlerin inkişafında çok önemli roller üstlenmiştir. Ülkelerin kadim geçmişlerine baktığımızda ülkelerin gelişiminde üniversiteler hep başat rol oynamıştır” dedi.

 

Başkan Ağaoğlu’na Üstün Başarı Plaketi

Protokol konuşmalarının ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı ve Türkiye Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na üstün başarı plaketi takdim edildi. Plaketi Başkan Ağaoğlu törene katılamadığı için Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’dan teslim aldı.

 

Sümer Ve Özyazıcı’ya Vefa Örneği

Trabzonspor’un ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Özkan Sümer anısına hazırlanan Üstün Başarı Belgesi Vali İsmail Ustaoğlu tarafından Sümer’in kızı Elif Sümer’e takdim edildi. Sümer’in belgesinin takdiminin ardından Trabzonspor eski Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı’ya Rektör Prof. Dr. Aşıkkutlu tarafından evinde gerçekleşen ziyaret ile fahri doktora diplomasının takdimine ilişkin görüntüler davetlilere sunuldu.

 

Avcı: Aldığım En Anlamlı Ödül

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, cübbesini Rektörümüz Prof. Dr. Aşıkkutlu’nun elinden giyerek fahri doktora diplomasını teslim aldı. Rektörümüz, “Türk futbolunun gelişimindeki üstün hizmetleri ve bu alanda Trabzon’un ve Türkiye’nin uluslararası düzeyde tanıtımındaki önemli katkılarından dolayı Trabzon Üniversitesi Senatosu’nun 17.05.2022 tarih ve 52 sayılı kararı ile Trabzonspor Teknik Direktörü Sayın Abdullah Avcı’ya Antrenörlük alanında Fahri Doktor unvanı tevcih edilmiştir” diye konuştu. Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, fahri doktora unvanının aldığı en anlamlı ödül olduğunu ifade ederek, “Trabzon'a geldiğimde ilk olarak Özkan Sümer ile görüştüm. Geldiğimde Trabzonspor Müzesini gezerken ‘Tarihte yer almak istiyorum’ demiştim. Allah nasip etti. Birçok ödül aldım ama aldığım fahri doktora unvanı bu zamana kadar aldıklarımın en anlamlısı” dedi.

 

Doktora Mezunlarına ve Danışmanlarına Plaket

Tören, Üniversitemiz doktora programlarından mezun olan akademisyenlerin ve danışmanlarına teşekkür belgesi ve plaket takdim edilmesinin ardından fuaye alanında gerçekleşen resepsiyonla sona erdi.

Menüyü Kapat