TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde 2021-2022 Bilim Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri Törenle Açıldı

Üniversitemizde 2021-2022 Bilim Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Fatih Yerleşkesi Şenlik Alanında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Kalyoncu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Taşdemir, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ayyıldız, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ayşegül Ergene, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Narter, öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, pandemi dönemi dolayısıyla etkinliklerin yapılamadığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu yıl bahar döneminde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Salgın döneminde öğrencilerimizi kampüsümüzde görememenin hüznünü daima yüreğimizde taşımışızdır. Umarım ki bundan sonra olumsuz durumlarla karşılaşmadan her zaman kampüste böyle güzel şenliklerle bir araya gelir, hem bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişmesine yardımcı oluruz hem de sosyalleşme anlamında da sizlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşarız.”

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu daha sonra Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinin fuayesinde Fatih Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının çalışmalarından oluşan resim sergisini gezerek resimler hakkında bilgi aldı.

Şenlik alanında Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin konseri ile devam eden etkinlikler 26 Mayıs’a kadar sürecek. Şenliklerde konserler, spor turnuvalarına katılanlara ödüllerinin takdimi, açık hava sineması film gösterimi, horon gösterisi, oda orkestrası solo dinletisi ve geleneksel Türk Halk Müziği konseri gibi etkinlikler yer alacak.

Menüyü Kapat