TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Türk-Gürcü Dostluğu Kapsamında Konser Düzenlendi

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde düzenlenen konsere Batum Sanat Eğitimi Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maia Tchıtchıleıshvılı, Müzikoloji Bölüm Başkanı Prof. Khatuna Managadze, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ayşegül Ergene, öğrenciler ve müzikseverler katıldı.
Oda müziği ve koro müziği şeklinde gerçekleşen konserin oda müziği kısmında Helen Stowasser’a ait “Valse Volante” adlı eser, Dimtri Shostokovich’e ait “Vals No.3”; Vaja Azarashvili’ye ait “Nocturne” adlı eserler seslendirildi. Oda müziği konserinde flütte Ayşe Göde ve Emine Merve Hatay, klarnette Vasiko Papunashvili ve Zurab Jegnaradze, piyanoda Tamta Chkheidze, kemanda ise Saliha Melek Özcan yer aldı.
Üniversitemiz Çoksesli korosunca Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Yiğit Can Eyüboğlu şefliğinde gerçekleşen koro müziği konserinde ise Tomás Luis de Victoria’ya ait “O Magnum Mysterium”; Zati Arca’ya ait “Dertli Kaval”; Ahmed Adnan Saygun’a ait “Ay Doğar Giresun’dan; Gürcü halk şarkısı “Siliko”; Josef Hadar’a ait “Keshet L’vana”; Yiğit Can Eyüboğlu’na ait “Aman Ecel Üç Gün Ara Ver” adlı şarkılar dinleyenlere unutulmaz bir konser yaşattı. Konser, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat