TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizden Gazi Anadolu Lisesi’nde Kariyer Günü Etkinliği

Üniversitemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleşen “Lisede Kariyer Günleri”ne Gazi Anadolu Lisesi’nde devam edildi. 
Gazi Anadolu Lisesi Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu, Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Mollahüseyinoğlu ve öğrenciler katıldı. 
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan lise çağlarındaki gençlerin üniversite sıralarına gelmeden daha sağlıklı kariyer planı yapmalarının önemi üzerinde durdu. 
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ise lise öğrencilerinin iyi bir üniversiteye yerleşebilmesi ve yarınlarına katkı sunmak için her türlü çabayı sarf ettiklerine dikkat çekerek kariyer kararının hayatın en önemli kararlarından biri olduğunu belirtti. 
Kariyer Çalışmalarını Yaygınlaştıracağız
Konuşmasına ülkeyi ileriye taşıyacak olanların gençler olduğunu belirterek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Nüfus nüfuzdur, güçtür. Bu gücü ne kadar akıllıca kullanabilirsek, kariyer planlamasını ne kadar sağlıklı yapabilirsek o güç o kadar etkili olacaktır. Bu düşünceden hareketle biz üniversite olarak bir bakıma topluma hizmet bağlamında ‘neler yapabiliriz, gençlerimizi geleceğe nasıl daha iyi hazırlarız’ düşüncesiyle bir süreç başlattık. Şu anda yedinci lise olarak sizlerin huzurundayız. Kariyer çalışmalarını elimizden geldiğince yaygınlaştıracağız” dedi. 
Kariyer planlaması gerçekçi olmalı
Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Kariyer planlaması geleceğin planlanmasıdır. Sizler artık üniversite dönemine doğru adım atıyorsunuz. Bu aşamada yapacağınız kariyer planlaması gerçekçi olmalı. Hangi mesleğe yatkın olduğunuzu, bilgi birikiminizin, kabiliyetlerinizin, meraklarınızın ne olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Buna sizler karar vereceksiniz. Bizim bu konuda sunacağımız katkı, karar sürecinde sizin ufkunuzu açmaktır. Üniversite olarak bütün ekibimizle sizlerin hizmetindeyiz” diye konuştu.  Rektörümüz Prof. Aşıkkutlu, küresel değişim ve dönüşümün meslekleri de değiştirdiğini ifade ederek, kariyer planlaması sürecinde “geleceğin meslekleri” ya da “mesleklerin gelecekleri” perspektifinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Etkinliğe meslekleri tanıtmak için Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Ayvaz, Fatih Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Karsantık, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Yusuf Atasel, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Doğan Gürdal, İletişim Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Betül Karadeniz ve Hukuk Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Ahmet Kaan Yılseli konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacıların, mesleklere, bölümlerine ve giriş süreçlerine dair bilgi verdiği etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat