TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Tonya Meslek Yüksekokulu Merkez Kampüste “1 Aralık Dünya Aids Günü” Etkinliği Gerçekleştirdi

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte “1 Aralık Dünya AIDS Günü” kapsamında “Topluluklar Fark Yaratır” sloganıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.
Trabzon Üniversitesi’nin Akçaabat merkez kampüsünde gerçekleşen etkinliğe, Tonya MYO Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Neşe Ayyıldız ve Öğr. Gör. Galip Usta, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Esra Bekircan, Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Osman Ayyıldız ile beraberindeki eğitim hemşireleri ve yüksekokul öğrencileri katıldılar.
Fatih Eğitim Fakültesi Dekanlık binasının karşısında yer alan otoparkta yapılan etkinlik için, standlar kuruldu ve afişler asıldı. AIDS hakkında önemli bilgilerin yer aldığı pankartların ve görsellerin kullanıldığı etkinliğe, Akçaabat Merkez kampüste öğrenim gören öğrencilerin ilgisi yoğundu.
Tonya Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından; AIDS hastalığı ve bulaşma yolları, AIDS hakkında doğru bilinen yanlışlar, tanı yöntemleri, korunma yolları ve HIV testi hakkında bilgiler verildi. AIDS hastalarının ayrımcılığa maruz bırakılmaması gerektiği vurgulanan etkinlikte, “Durumun Farkında Ol, 90-90-90 Hedefine Katkıda Bulun” ve “ELISA Testi AIDS’ten Ucuzdur” gibi sloganlar dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı’nın “AIDS Hastalığı” broşürlerinin takdim edildiği etkinliğe, toplam 300’ün üzerinde kişinin katılım sağladığı görüldü. Etkinlikten memnun kalan TRÜ öğrencileri ve personelleri, bu tarz farkındalık etkinliklerinin sıklıkla yapılması gerektiğini bildirdiler.

Menüyü Kapat