TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Tarafından “Türk-İslâm Bilim Geleneği ve Prof. Dr. Fuat SEZGİN” Konulu Panel Düzenlendi

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz tarafından “Türk-İslâm Bilim Geleneği ve Prof. Dr. Fuat Sezgin” konulu panel düzenlendi.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun yaptığı panele, panelistler Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Hıdır’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Taşdemir, üniversitemizin akademik ve idari personelleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panel, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını anlatan video gösteriminin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun açılış konuşması ile devam etti.

Panel, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Hıdır’ın “Türk-İslâm Bilim Geleneği, Türk-İslâm Bilim Geleneğinin Batı Bilimine Etkisi ve Fuat Sezgin’in Türk-İslâm Bilim Geleneğine Katkısı” başlıklarında sunumlarını gerçekleştirmesi ve hediye takdim töreninin ardından sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat