TRABZON ÜNİVERSİTESİ

“Fark Yarat, Farkı Otizmli ile Yaşa” Sosyal Farkındalık Projesi Dördüncü Atölye Çalışması

Otizmli yetişkinlerin sosyal etkileşimlerini artırmayı amaçlayan “Fark Yarat, Farkı Otizmli ile Yaşa” isimli sosyal farkındalık projesinin dördüncü hafta etkinliği, Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde gerçekleştirildi.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu, Gazipaşa Özel Eğitim Okulu ve Üniversitemiz iş birliğinde yürütülen ortak çalışma ile otizmli yetişkinlerin sosyalleşmesini, iletişim becerilerinin geliştirilmesini ve sanatsal eğitim görmelerini amaçlayan projenin dördüncü atölye çalışmasına, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, özel eğitim öğretmenleri, gönüllü öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Otizmli çocuklarımızın bugün burada neler yapabileceğine hep birlikte şahit olduk. Trabzon Üniversitemize bir kez daha ilgili fakültelerin gönüllü öğrencileri ve değerli öğretim elemanlarıyla birlikte sosyal ve sanatsal farkındalığı amaçlayan bu değerli çalışma için çok teşekkür ediyorum.  Ayrıca bu anlamlı projeye destek veren, sosyal ve sanatsal farkındalığı uyandıran, uyandırılmasına vesile olan, toplumsal hassasiyetleri güçlendiren herkese teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızla birlikte hayat daha güzel, hayatın farkına onlarla birlikte daha iyi varıyoruz. Bu anlamda Down Sendorumu, Otizm, Serebral Palsi ve birtakım gelişim bozukluklarına dair çalışmalar yapan TBMM Araştırma Komisyonu Sözcüsü olarak herkesi bu önemli konuyla alakalı farkında olmaya ve hassasiyetle davranmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrasında Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’yu makamında ziyaret ederek üniversitemizde devam eden çalışmalar ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat