TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Tonya Meslek Yüksekokulu “Diyabetin Farkında Ol” Dedi

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından “Diyabetin Farkında Ol” etkinliği düzenlendi.

Trabzon Üniversitesi Tonya MYO tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında “Yarını Değiştirmek İçin Bugünden Harekete Geç” sloganı ile, toplumda diyabete yönelik farkındalık düzeyinin artırılmasına ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesine katkı sağlamak amacıyla “Diyabetin Farkında Ol” etkinliği düzenlendi.

Tonya ilçesinde, Salih Malkoçoğlu parkında gerçekleştirilen etkinliğe Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, Tonya MYO Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş, İlçe Müftüsü Haki Özgül, KYK Yurt Müdürü Nezaket Sabah Tüfekçi, akademik ve idari personeller ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Farkındalık etkinliği kapsamında, yüksekokul öğrencileri tarafından vatandaşların ücretsiz olarak kan şekeri, boy-kilo, tansiyon ölçümleri yapılıp beden kitle indeksleri belirlendi. Etkinliğe katılan tüm vatandaşlara diyabet hastalığı risk taraması yapıldı ve diyabet hakkında bilgi verildi. Yüksekokul akademik personelleri tarafından hazırlanan ve içerisinde diyabette beslenme, bakım ve fiziksel aktivite, diyabet hastalığından korunmak için yapılması gerekenler hakkında önemli bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Etkinliğin sonunda tüm katılımcılara, diyabette sağlıklı beslenmeye uygun olarak hazırlanan sebzeli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Üniversitesi Tonya MYO Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, “Diyabet, kanda insülin hormonunun salgılanmaması, yetersiz salgılanması veya vücutta kullanılmaması durumunda gelişen metabolik bir bozukluktur ve son yıllarda önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve bilinçli yaşam ile kontrol edilebilmektedir. Bizler Tonya Meslek Yüksekokulu olarak, diyabet hakkında farkındalık oluşturmak, halkımızı bilinçlendirmek, üniversite ile halkı bütünleştirmek amacıyla öğrencilerimiz ile böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğimizin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan akademik ve idari personellerimize, öğrencilerimize ve etkinliğimize yoğun ilgi gösteren yöre halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat