Vakfıkebir MYO’ da Mustafa TURUPÇU Anma Satranç Turnuvası Tamamlandı

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu, Türkiye Satranç Federasyonu ve Vakfıkebir Belediyesi tarafından 06 Kasım 2019 tarihinde, Vakfıkebir Gençlik Merkezi Merhum Müdürü; Mustafa Turupçu anısına Satranç turnuvası düzenlendi. Turnuva meslek yüksek okulundan beş farklı programdan toplam yirmi sekiz öğrencinin katılımıyla Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Kıyasıya çekişmenin yaşandığı maçlar neticesinde, birinciliği Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2. Sınıf öğrencisi Abdullah Talha Abukan, ikinciliği Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 1. Sınıf öğrencisi Teksen Samet Alan, üçüncülüğü ise Maliye Programı 1. Sınıf öğrencisi Ali Çepni göğüsledi.

Turnuva sonrası yüksekokul konferans salonunda yapılan ödül töreni; Yüksekokul müdürü Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş, Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Vakfıkebir Gençlik Merkezi müdürü Yunus Ali Civil, Türkiye Satranç Federasyonu Trabzon İl temsilcisi Abdülkadir Haliloğlu, ilçe temsilcisi Ömer Haliloğlu, yüksekokul akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin yoğun katılımıyla yapıldı.Yüksekokulun öncülük yaptığı turnuva sonunda, turnuvanın her yıl merhum Mustafa TURUPÇU adına düzenlenerek gelenek haline getirilmesi hususu vurgulandı.