TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizden Turizme Önemli Katkı Sağlayacak Avrupa Birliği Projesi

Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından Avrupa Birliği (AB) “Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar” programı kapsamında hazırlanan proje destek almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Doç. Dr. Melike Kurtaran Çelik (Koordinatör) ve Öğr. Gör. Fegan Mutlu’nun üniversitemiz adına hazırlayıp sunmuş oldukları “Silver Travellers- Supporting Smes To Reach And Attract Elder Travellers By Innovative Structural And Educational Methods/ Yenilikçi ve Yapısal Eğitimlerle İleri Yaş Gezginlere Ulaşmak ve Onları Turizm Sektöründeki Kırsal Turizm Kobilerine Çekmek” adlı AB projesi, üniversitemiz yürütücülüğünde kabul edilerek 150 bin euro bütçe ile desteklenmeye değer bulundu.

233 Proje Teklifi Arasından En Başarılı Proje

Turizm sektöründe çalışan ve turizm bölümünde öğrenim gören öğrencilerin, mesleki gelişimlerine yönelik fırsatlar oluşturmak, modern teknoloji ile öğrenimlerinin devamını sağlamak ve kırsal turizm işletmeleri için turist potansiyelini şehrimize, bölgemize ve ülkemize çekmek amacıyla hazırlanan proje, AB Başkanlığı’na 2019 yılı teklif çağrısı dönemi “Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar” faaliyeti kapsamında sunulan 233 proje teklifinden en başarılı projeler arasında yer alarak üniversitemiz destek almaya hak kazanan ilk AB projesi oldu.

Turist Potansiyelini Şehrimize, Bölgemize ve Ülkemize Çekmeyi Hedefliyoruz

“Silver Travellers - Supporting Smes To Reach And Attract Elder Travellers By Innovative Structural And Educational Methods/ Yenilikçi ve Yapısal Eğitimlerle İleri Yaş Gezginlere Ulaşmak ve Onları Turizm Sektöründeki Kırsal Turizm Kobilerine Çekmek” adlı AB projesi kapsamında açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Melike Kurtaran Çelik, “Üçüncü yaş turizmi son yirmi yılın en önemli turizm pazarlarından biridir. Avrupa’nın nüfusu hızla yaşlanmakta ve Türkiye de dünyada en hızlı yaşlanan ilk 10 ülke arasında bulunmaktadır. Bu nedenle Türkiye Turizm Stratejisi’nde, dünya nüfusunun değişmesine paralel olarak üçüncü yaş grubuna uygun tanıtım ve reklamlara ağırlık verilmesi, Türkiye’nin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürüyle “Üçüncü yaş turizm cenneti” olması hedeflenmektedir. Biz de bu amaçlara katkı sağlayacak çözümler bulabilmek amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirmek istedik. Bu proje ile turizm sektöründe çalışan ve turizm bölümünde öğrenim gören öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine yönelik fırsatlar oluşturmayı, modern teknoloji ile öğrenimlerinin devamını sağlamayı ve kırsal turizm işletmeleri için turist potansiyelini şehrimize, bölgemize ve ülkemize çekmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Çelik, geçen yıl kurulan Trabzon Üniversitesinin AB desteği alan ilk projesi olduğuna da değinerek, "Bundan dolayı çok büyük mutluluk yaşıyoruz. Projenin hazırlanması sürecinde ve sonrasında bizlere desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu başta olmak üzere proje ortağım Öğretim Görevlisi Fegan Mutlu ve Trabzon halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, bölge ve ülke turizmine önemli katkı sağlayacak bu projeden büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu belirterek;

“Değerli akademisyenlerimizin üniversitemiz adına hazırlayıp sunmuş oldukları bu özverili çalışmanın şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz turizmi için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bu vesileyle projesi desteklenen akademisyenlerimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat