TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Atatürk’ü Anma ve Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 86. yıl dönümü münasebetiyle Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.

Fatih Kampüsümüz içerisinde yer alan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ufuk Töman’ın yanı sıra dekanlarımız, müdürlerimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Burada bir anma konuşması yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, “Atatürk gibi bir lidere sahip olduğumuzdan dolayı çok şanslı bir milletiz” ifadesini kullanarak “Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 86. yılında dua, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi. Ulu Önder’in 57 yıllık hayatına birbirinden önemli başarılar sığdırdığını belirten Çimer, “Büyük Atatürk, Harp Akademisinden mezun olduktan sonra o zaman Osmanlı sınırları içerisindeki Şam’da başlayan görevi ile yaklaşık 15 yıl cephelerde görev yaptı. Şam’da, Halep’te, Libya’da, Trablusgarp’a, Balkanlarda, Trakya’da, Bulgaristan’da, Çanakkale'de Muş’ta, Bitlis’te, Diyarbakır’da ve en son kurtuluş hareketini başlatmak üzere Samsun’da, Amasya'da, Erzurum'da ve Sivas’ta bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak ‘Türk Milleti’nin bağımsızlığını yine Türk Milleti’nin azmi kurtaracaktır’ ülküsü ve iradesiyle Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattı. Askerî başarılarının yanına siyasi alandaki başarılarını ekleyerek bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdu. Atatürk, dünyanın gördüğü en üstün liderlerden birisidir. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslı bir milletiz” diye konuştu. Atatürk’ün sanayide, tarımda, eğitimde ve ekonomide yaptığı önemli inkılaplarla 15 yılda küllerinden doğan bir ülke ortaya çıkardığını anlatan Çimer, “Atamız kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yeten, üretebilen bir ülke kurmuştur. Öngörüsü, vizyonu ve birlikte çalıştığı ekip arkadaşları olmasaydı bugün biz bu üniversitelerde çalışamazdık. Bu törenleri düzenleyemez, arkamızdaki camide ibadetlerimizi yapamazdık. 10 Kasım’da fiziken aramızdan ayrılmış olsa da kendi özdeyişinde olduğu gibi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet var olacaktır. Atatürk her zaman kalplerimizde yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça ilkeleri ve inkılapları da yaşayacaktır. Hepimiz O’na minnet borçluyuz. Dualarla anıyorum, mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın” dedi.

Anma töreni, anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat