TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Liselerde Tanıtılıyor

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Lisede Kariyer Günleri” etkinliğinin ilki Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ayşegül Ergene, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burcu Özyonar Çırak, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühal Dinç Altun ve Öğr. Gör. Kenan Demir konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Sezgin Erkol, gerçekleştirilen etkinliğin öğrenciler için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Üniversitemize teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, “Sağlıklı bir planlama yapmazsak gelecekte kariyer hedeflerinde büyük hatalar yapıyoruz” sözleriyle kariyer planlamasının önemini vurguladı. “Lisede Kariyer Günleri” etkinliğinin öğrencilere kariyer planlama noktasında çok yardımcı olacağından söz eden Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, “Öğrencinin daha sağlıklı bir kariyer planlaması yapabilmesi için gereken farkındalık lise çağlarında oluşturulmalı. Genelde öğrencilerin bir ‘hedef’ problemi olduğunu görüyoruz. Bu sorunun çözümüne yardımcı olabilmek adına liselerde böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik” dedi.

Konuşmacıların, bölümlerine ve giriş süreçlerine dair bilgi verdiği etkinlik, öğrencilerden gelen sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat