TRABZON ÜNİVERSİTESİ

9 Üniversite Temsilcisi Konsorsiyum için Trabzon’da

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezlerini İçeren Konsorsiyum (CODEC) ve Avrupa Birliği Müktesebatının Çevirisinde Kapasite ve Kalitenin Artırılması Konsorsiyumu (ACQUIST) kapsamında düzenlenen yüz yüze toplantılar Üniversitemiz ev sahipliğinde 9 üniversiteden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

TRABZON EV SAHİBİ

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezlerini İçeren Konsorsiyum (CODEC) ve Avrupa Birliği Müktesebatının Çevirisinde Kapasite ve Kalitenin Artırılması Konsorsiyumu (ACQUIST) olarak Trabzon Üniversitesi Merkez Fatih Kampüsünde; Atatürk Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Üniversitemiz ev sahipliğinde bir araya geldi. Senato Salonumuzda düzenlenen toplantıda paydaş üniversitelerin temsilcileri görüş ve değerlendirmeleriyle tamamlanan projelerini sundu. 

SERİ OTURUMLAR

Ev sahipliğini Üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Serencam ile beraberindeki Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevcan Bayraktar Çepni ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğünden Doç. Dr. Gürhan Bebek'in üstlendiği toplantıda; TRÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) tarafından yürütülen (CODEC) ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen (ACQUIST) KA 130-HED Erasmus Akreditasyonu Hareketlilik Konsorsiyumlarının toplandığı ifade edildi. Geniş kapsamlı teknik programın 19-22 Ekim tarihlerinde seri sunum ve oturumlarla tamamlanacağı belirtildi. Konsorsiyum toplantısına ilişkin bilgileri aktaran UZEM Müdürümüz Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit şunları söyledi:

KIYMETLİ BULDUK

“İki gün boyunca Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezlerini İçeren Konsorsiyum (CODEC) ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümlerini İçeren Konsorsiyumlarımız (ACQUIST) olacak. Süreç içerisinde ciddi yurtdışı hareketlilikleri gerçekleşti ama ilk kez böyle kapsamlı bir toplantıda bir araya gelme fırsatı bulmak bizi memnun etti. Farklı işbirliklerini görüşme açısından da bu buluşmaları oldukça kıymetli bulduk.” Hangi ülkelere, hangi tarihte kaç kişi gönderileceğinin bu toplantılarla belirleneceği kaydedildi. Katılımcılara programa sağladıkları katılım ve proje desteği nedeniyle teşekkür belgeleri takdim edildi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat