Uluslararası Akademik Spor Araştırmaları Kongresine Katıldık

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Akademik Spor Araştırmaları Kongresinde Üniversitemiz de paydaş kurum olarak yer aldı. Spor Bilimleri Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Akın Çelik’in başkanı olduğu Akademik Spor Araştırmaları Derneği tarafından organize edilen ve üç gün süren kongrede Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci bir araya geldi. Kongre açılışında protokole ve kalabalık yerli-yabancı akademisyen grubuna hitaben bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, sporun dostluk, kardeşlik ve barış ruhuna vurgu yaparken şunları söyledi:

“Trabzonumuz ve Üniversitemiz için özel önem arz eden bu kongrenin Trabzon’da düzenlenmesinin mimarı olan derneğe, başkanı hocamız Sayın Prof. Dr. Sayın Akın Çelik’e, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyanın zorlu bir dönemden geçtiği bugünlerde; sporun birleştirici iklimi sathında bu kongrenin adalete, barışa, saygıya, sevgiye ve ortak vicdana vesile olmasını diliyorum. 1 yıldan beri Ortadoğu’da, Gazze ve Filistin’de başlayıp bölgeye yayılma eğilimi gösteren İsrail’in sınır tanımaz katliamını buradan bir kere daha tel’in ediyorum.” Konuşmaların ardından kongre organizasyonunda emeği geçenlere plaket verildi ve oturumların belirlenmesinden sonra seri sunumlar gerçekleştirildi. Üniversitemize ve Rektörümüze teşekkür eden Prof. Dr. Akın Çelik, heyet olarak kongre sonunda yazılı bir rapor hazırlayarak dünya spor kamuoyuna sunacaklarını bildirdi.