TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Oryantasyon Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

1-3 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz Merkez Fatih Yerleşkesinde öğrenci kulüplerimiz ve önemli dış paydaşlarımızdan Kızılay açmış oldukları stantlarla öğrencilerimizle buluşarak tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi.

2024-2025 Yükseköğretim Oryantasyon Haftası Programı, Üniversitemiz Fatih Kampüsü içerisindeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde ve açık alandaki bir dizi etkinlikle gerçekleştirildi. Özellikle kampüse yeni gelen öğrencilerin bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi ve birimlerin tanıtımı amacıyla düzenlenen oryantasyon haftası etkinlikleri çerçevesinde birim sorumlularınca gerçekleştirilen tanıtım programlarına ek olarak öğrenci kulüp yöneticileri, kurdukları stantlarda yıl boyunca yürütecekleri faaliyetleri anlattı. Ana kampüsümüz içerisindeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde düzenlenen törende ise önce tanışma programı gerçekleştirildi, ardından konuşma ve tanıtım etkinliklerine geçildi.

Yeni öğrencileri ‘Ailemize ve aramıza hoş geldiniz’ diyerek karşılayan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu yaptığı konuşmada gençlere önemli mesajlar verdi. Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, dekan ve müdürlerimizin yanı sıra akademik ve idari personelimizin de katıldığı törende Rektörümüz şunları kaydetti:

‘TRABZON’DA OLMANIN AVANTAJLARINI YAŞAYACAKSINIZ’

“2024-2025 eğitim-öğretim yılı oryantasyon haftası etkinlikleri vesilesiyle, üniversitemize adım atan gençlerle bir aradayız. Üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz. Üniversitemiz, sizlere sadece bir eğitim yuvası olmayı değil, aynı zamanda bir öğrenme ve keşfetme alanı olmayı hedefliyor. Burada farklı disiplinlerden gelen değerli hocalarımızla yeni bakış açıları kazanacak, ufkunuzu genişletecek ve yaşam boyu sürecek dostluklar kuracaksınız. Burada sayıları 50'ye yakın aktif öğrenci kulüplerimiz, etkinliklerimiz, sosyal sorumluluk projelerimizle kendinizi keşfetme, geliştirme ve gerçekleştirme fırsatı bulacaksınız. Üniversite hayatı sadece dersler ve sınavlarla sınırlı değildir. Öğrenci dostu, yeşilin ve mavinin sayısız doğal güzellikle buluştuğu, kadim şehirde; Trabzon'da olmanın avantajını mutlaka yaşayacaksınız. Deneyimlerinizin her biri, kariyer hedeflerinizi şekillendirmede önemli birer rol oynayacak ve umuyorum ki hayatınızın her aşamasında Trabzon Üniversitesi mensubu olmanın farkını hissedeceksiniz.”

Aynı sıralardan ve sınavlardan geçmiş büyükleri olarak gençlerden beklentilerinin de büyük olduğunu ifade eden Rektörümüz konuşmasının devamında, gençliği geleceğimizin güvencesi olarak gördüklerini vurgularken şöyle konuştu:

‘KENDİNİZE GÜVENİN… MERAK EDİN… SORULAR SORUN’

“Üniversitemizin ve şehrimizin size sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek kendinize, ailenize, halkımıza, devletimize ve tüm insanlığa faydalı bireyler olmanızı diliyoruz. Bu bağlamda muradımız, burada geçirdiğiniz yılların ardından mezun olduğunuzda, Trabzon Üniversitesi ailesinin ayrılmaz birer parçası olduğunuzu unutmadan bizimle iletişim halinde kalmanızdır. Unutmayınız ki her birinizin potansiyeli, üniversitemizin geleceğini şekillendirecek altın değerinde birer mihenk taşıdır. Kendinize güvenin, merak edin ve sorular sorun. Her büyük hedef bir düş kurmakla başlar; hayal dünyanızı sınırlamayın. Burada, size destek olmaktan mutluluk duyacak gönüllü akademik ve idari bir kadronun var olduğunu unutmayın.”

“Üniversite olarak her yıl yüzlerce seçkin mezun vermenin gururunu taşıyoruz” ifadesini kullanan Rektörümüz mesajlarını şöyle tamamladı:

“2024-2025 yükseköğretim dönemine 13 bine yakın öğrencimizle başlıyoruz. Burada sizi ailelerinizden kıymetli birer emanet olarak aldığımızı vurgularken, kişisel ve akademik gelişiminizi tamamladıktan sonra sizleri yine ailenize ve milletimize sunmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Size sonsuz ümit bağlayan ailelerinizi aklınızdan çıkarmadan, başarı için azim ve gayretle çalışın. Üniversiteler kişisel ve toplumsal gelişiminize katkı sağlayacak ortamlardır. Birlikte öğrenip birlikte gelişeceğiz. Bu süreçte en yakın paydaşınız danışmanlarınız olacaktır. Danışman hocalarınızla en kısa zamanda irtibata geçip her türlü soru ve sorunlarınızı çözecek bir ortam hazırlayın. Gerektiğinde bizim de kapımızın size sonuna kadar açık olduğunu bilmenizi isterim. Üniversitemizle olan iletişimizin sürekliliği için mutlaka sosyal paylaşım platformlarımızı yakından takip edin. Soru ve sorunları bu ortamlardan bize iletin. Alacağınız hizmetleri sitemiz üzerinden düzenli olarak izleyin. Hepinize sağlıklı ve başarılı bir yükseköğrenim dönemi diliyorum.”

HAVA MUHALEFETİ, ÖĞRENME AŞKINI ENGELLEYEMEDİ

Oryantasyon Etkinlikleri kapsamında sahne alan Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitim Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Yalçın Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Bakıoğlu’nun birlikte sunduğu piyano ve yan flüt müzik dinletisi beğeni ve alkış aldı.

Rektörümüzden sonra sahneye gelen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, üniversitemizin eğitim ve öğretim süreçleri hakkında sunum yaparak üniversitemizin internet sayfası, birimlerimiz ve hizmetlerini detaylı şekilde öğrencilere anlatarak süreç içerisinde karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin tavsiyelerde bulundu.
Üniversitemizin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkililerince öğrencilere yönelik sunumlarla devam eden program sonunda mini bir yarışma düzenlendi ve kazananlara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Yoğun sağanak  yağmura rağmen farklı ilçelerdeki fakültelerimizden gelen öğrencilerimizin etkinliğe ilgi göstererek salonu doldurması ve programa tam katılım sağlayıp sonuna kadar takip etmesi takdir topladı.

Menüyü Kapat