TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizin 2024-2025 Akademik Yılı Açılışı Gerçekleştirildi

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı akademik açılışı; Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, dekan, müdür, akademisyenlerimiz ile idari personelimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkez Fatih Kampüsümüz içerisinde bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen akademik yıl açılış töreninde ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Akabinde hep birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşımız eşliğinde şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

Programın devamında Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu yeni akademik yılın açılışı münasebetiyle bir konuşma yaptı ve yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

“Akademik Yılı açılış törenimizde, geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimizle bir arada olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzon Üniversitesi olarak her dönem binlerce gençle buluşmanın heyecanını taşıyoruz. Saygıdeğer akademisyen arkadaşlarım; yeni nesiller sizlerin eserleri olacaktır. Elinizden gelen fedakarlığın en iyisini göstererek milletimiz, ülkemiz ve tüm insanlık adına en iyi öğrencileri yetiştirmek için çaba göstereceğinize inancım tamdır. İstikbal gençlerimizindir; gençliğimizin mimarı da sizlersiniz. Bu uğurda harcayacağınız emek için şimdiden teşekkür ediyorum. İdari personelimiz de eğitim-öğretim hizmetinin aksamaması yolunda yoğun gayret ortaya koyuyor. Onların özverili çabalarını da takdirle karşılıyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. İdari personelimizin bu başarılarının da sürmesini temenni ediyorum.”

Kampüslerin öğrencisiz var olamayacağını vurgulayan Rektörümüz, konuşmasının sonunda üniversiteli gençlere seslendi: “Üniversitemizin esas süsü, neşesi sizlersiniz. Sizler sayesinde bu kampüsler var. Sizler sayesinde bizler varız. Geleceğimiz sizindir. Sizlere olan umudumuz sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, üniversitemize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizlere de üstün başarılar diliyorum.”

Tören sonunda akademik ve idari personelimiz kampüse yeni gelen öğrencilerle ailelerine ‘hoş geldiniz’ diyerek birlikte kampüsü gezdi. Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam ve akademisyenlerimiz de Atatürk Anıtı önünde yeni eğitim-öğretim yılı açılışı münasebetiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat