TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Sağlık Müdürlüğü ile Üniversitemiz Arasında Devir Protokolü

Üniversitemiz ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle daha önce Tonya Devlet Hastanesi olarak kullanılan bina Üniversitemizin kullanımına açıldı. Rektörümüz  Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ile İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta tarafından imzalanan protokol kapsamında binanın bir bölümünün Tonya Meslek Yüksekokulu tarafından kullanılmasına imkân sağlanmış oldu. Bu sayede Tonya MYO bünyesinde bulunan “Yaşlı Bakımı”, “Evde Hasta Bakımı”, “İlk ve Acil Yardım”, “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri”, “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri”, ve “Fizyoterapi” programlarındaki öğrenci ve akademisyenler ile MYO’nun gelişmesine önemli katkılar sağlanacağı belirtildi.

Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. Hasan Karal’ın da hazır bulunduğu protokol töreninde konuşan Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu; “Tonya’da sağlık tabanlı meslek yüksekokulumuzun önemli bir mekân ihtiyacını bu protokolle karşılamış oluyoruz. Sağlık alanındaki 6 programı ile Tonya MYO Üniversitemizin öne çıkan birimlerinden biri olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütüyor. İş birlikleri ve yardımlarından dolayı İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan Usta’ya şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Protokolümüzün her iki kurumumuza, şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta da şehre katma değer oluşturan Trabzon Üniversitesine minnettar olduklarını dile getirerek, “Bina ve yer konusunda her birim zorluklar yaşayabiliyor. Ortak protokol ve kullanımlarla bunu aşabileceğimizi göstermiş olduk. Farklı ihtiyaçları olursa yine Üniversitemizin yanında olacağız” diye konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat