TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Çanakkale Kahramanları Konserle Anıldı

Üniversitemizde, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında "Çanakkale Kahramanları Anısına” isimli konser verildi.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Çok Sesli Korosu tarafından gerçekleştirilen konsere, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konserde, klarnette Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ayşegül Ergene, piyanoda Dr. Öğr. Üyesi Alper Akgül, anlatıcı olarak Dr. Öğr. Üyesi Nuri Nalbantoğlu ve koro şefi olarak ise Öğr. Gör. Yiğit Can Eyüboğlu görev aldı.

Program, Alper Akgül’ün “Drama Köprüsü” ve “Hey On beşli” türkülerine yaptığı solo piyano düzenlemeleri ile başladı. Ardından konservatuvar öğrencimiz Abdulrahim Gönç, “Ela Gözlüm” ve “Hey On beşli” türkülerini bağlama, bendir ve piyano eşliğinde seslendirdi.

Bağlamada öğrencilerimizden Arslan Ardıç, bendirde ise bir diğer öğrencimiz Doğaç İskender yer aldı. Program Nurşen Gür’ün “Eledim Eledim” türküsü ve Mustafa Caner Yücesan’ın seslendirdiği “Şu Kışlanın Kapısına” türküleriyle devam etti. Konserde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Çok Sesli Korosu “Dertli Kaval” türküsünü ve “Vatan Marşı”nı seslendirdi. Konser yine koro tarafından seslendirilen “Çanakkale Türküsü” ile sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat