Trabzon’un Fethi'nin 563. Yıl Dönümünü Kutladık

Trabzon’un Fethi'nin 563. yıl dönümü törenleri Üniversitemizin de katılımıyla gerçekleştirildi. 15 Ağustos 1461’de Fatih Sultan Mehmed Han (II. Mehmed) komutasındaki ordu tarafından fetholunan Trabzon’un 563. gurur gününde şehrin yöneticileri, askerî erkân, siyasi ve akademik temsilciler ile eğitim ve spor camiasından oluşan kalabalık topluluk bir araya geldi. İlk olarak Fatih Parkı’nda Fatih Sultan Mehmed Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte Fatiha okundu. Ardından kutlama heyeti, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar hep birlikte Meydan’daki resmî tören alanına geçti. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkındaki resmî törende de Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri, kalabalık vatandaş grubu ile bir araya geldi.

TURİSTLER ETKİLENDİ

Meydandaki törenleri çok sayıda yerli-yabancı turist baştan sona ilgi ile izleyerek fetih hakkında gençlerden bilgi aldı. Her iki törene Üniversitemizi temsilen katılan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hasan Karal anma ve kutlama programlarında hazır bulundu. Törenden önce fetih münasebetiyle düzenlenen müsabaka ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Liseli öğrencilerin şiir sunumunun ardından gerçekleştirilen mehter konserine özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgisi dikkati çekti. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın coşkulu konseri program boyunca dinleyenleri mest etti. Kutlamalar Ganita-Sahil mevkiindeki sergi, gösteri, konser, ve Kahramanmaraş caddesindeki fetih yürüyüşü ile devam etti.