TRABZON ÜNİVERSİTESİ

“Gümüş Gezginler” AB Projesi Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemizin koordinatörlüğünü  yaptığı ve Üniversitemiz adına Doç. Dr. Melike Kurtaran Çelik’in  “Proje Yürütücüsü”, Öğr. Gör. Fegan Mutlu’nun ise “araştırmacı” olarak görev aldığı Avrupa Birliği projesi başarıyla tamamlandı.

Avrupa Birliği tarafından “Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar” faaliyeti kapsamında desteklenen “Silver Travellers – Supporting Smes To Reach And Attract Elder Travellers By Innovative Structural And Educational Methods” (Gümüş Gezginler – Yenilikçi ve Yapısal Eğitimlerle İleri Yaş Gezginlere Ulaşmak ve Onları Turizm Sektöründeki Kırsal Turizm Kobilerine Çekmek) başlıklı ve 24 ay süreli proje, 150 bin avro destek gördü.  

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Melike Kurtaran Çelik, “Projemiz kapsamında, son yirmi yılın en önemli turizm pazarlarından birisi olan üçüncü yaş turizmi ile ilgili olarak, uygun tanıtım ve reklamlara ağırlık verilmesi, Türkiye’nin doğal güzelliklerinin, tarihinin, kültürünün tanıtılması ve bu alandaki sorunlara katkı sağlayacak çözümler bulunabilmesi amacıyla 5 ülkede kapsamlı araştırmalar geliştirildi. Projeyle turizm sektöründe çalışan ve turizm bölümünde öğrenim gören öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine yönelik fırsatlar oluşturmayı, modern teknoloji ile öğrenimlerinin devamını sağlamayı ve kırsal turizm işletmeleri için turist potansiyelini şehrimize, bölgemize ve ülkemize çekmeyi hedefledik” dedi.

Avusturya, İtalya, İspanya ve Letonya olmak üzere dört uluslararası ve bir ulusal (Sera Lake Hotel) ortak ile tamamlanan projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

https://silvertravellers-eu.com/

İlgili Resimler


Menüyü Kapat