TRABZON ÜNİVERSİTESİ

“İş Mülakatı Simülasyonu” Eğitimini Tamamlayanlar İçin Sertifika Töreni Yapıldı

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen “İş Mülakatı Simülasyonu” eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz için sertifika töreni düzenlendi.

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Toplantı Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü İbrahim Büyük, Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Servet Kaba, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Barış Kandil ile Emel Şahinler ve eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler katıldı.

Eğitimle ilgili bilgi veren Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, “İş Mülakatı Simülasyonu” eğitimiyle staj ve iş görüşmelerinde öğrencilere avantaj sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Trabzon İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü İbrahim Büyük ise öğrencilerin farklı beceriler ve donanımlar edinmesinin iş dünyasında bir adım öne geçireceğini ifade ederek istihdam için tüm olanakları seferber ettiklerini belirtti.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise Türkiye’de istihdam süreçlerinin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından güçlü bir biçimde desteklendiğini dile getirerek “Kariyer fuarlarının maksadı da bu. Üniversitemiz ve İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen İş Mülakatı Simülasyonu eğitimini de bu kapsamda düşünmek gerekir. İster özel sektör ister kamu sektörü olsun iş başvurusu yapacağınız yerlerde öncelikle kendinizi iyi tanıtabilme becerisi kazanmanız ve uygun bir öz geçmiş hazırlayabilmeniz, bunu yapmayanlara göre sizi mutlaka bir adım öne çıkaracaktır. İş bulma sürecinde ilk merhale olarak tanımlayabileceğimiz iş görüşmeleri ve müracaatları sürecindeki bu hazırlıklar son derece önem arz ediyor. İş bulmak bizim için büyük bir önem taşıyorsa bunun öncüllerini meydana getirmek de bu anlamda hayati bir önem taşımaktadır. Bu eğitimlerin iş bulma süreçlerini öğrencilerimize destek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tören öğrencilere sertifikalarının takdiminin ardından sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat