TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz ile SGK Arasında Emeklilere Özel İş Birliği Protokolü imzalandı

Üniversitemiz ile Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arasında ‘Emekliler Yılı’ kapsamında emekliye öncelik ve ayrıcalık tanıyan bir iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Senato Salonu'nda gerçekleşen Protokol İmza Töreni'nde Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ve Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdem Akbay yer aldı. Üniversitemiz ile Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol ile emeklilere, üniversitemizin sunduğu pek çok hizmet ve etkinlikten ücretsiz veya indirimli olarak faydalanma imkânı sağlanacak. Eğitim programları, sosyal tesisler ve spor olanakları gibi birçok alanda emeklilere özel ayrıcalıklar sunan bu kapsamlı iş birliğinin detayları ise şu yükümlülüklerden oluşuyor: Taraflar, protokol kapsamında iş birliği içinde çalışacak ve etkinlikleri en iyi şekilde gerçekleştirmek için gerekli destek ve kolaylıkları sağlayacak. Protokol ile Üniversitemiz, emeklilere yönelik çeşitli eğitim programları ve sosyal olanaklar sunmayı taahhüt ediyor. Bunlar arasında, “Üçüncü Yaş Üniversitesi”, “Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi” ve “Sürekli Eğitim Merkezi” programlarının açılması veya mevcut programların genişletilmesi bulunuyor. Alanında uzman olan emeklilerin yükseköğretim kurumlarında kendi alanıyla ilgili programlarda ders verebilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunabilmesine öncelik tanınması ve gerekli kolaylığın sağlanması ve yaygınlaştırılması da Üniversitemiz yükümlülükleri arasında yer alıyor.  Protokol kapsamında emeklilere yönelik çalıştay, panel, sempozyum ve konferanslar gibi akademik toplantılar düzenlenecek.  Yabancı dil eğitim programları ve uzaktan eğitim programları da ücretsiz veya indirimli olarak sunulacak.

Ayrıca, üniversitenin spor tesisleri ve kütüphanelerinden emeklilerin faydalanabilmesi için kolaylık sağlanacak. Emeklilere sağlanan ayrıcalıklar ve düzenlenecek faaliyetlerle ilgili bilgilendirmeler SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılacak. Bu bilgilendirmeler, “Emekliler Yılı” kapsamında hazırlanan internet sitesi, mobil uygulamalar ve diğer iletişim kanallarında yayımlanacak. Üniversitemiz ile iş birliği içinde çalıştay, panel, sempozyum ve konferans gibi etkinliklerin duyurulması, fiziki mekân temini ve konuşmacı sağlanması gibi konularda SGK İl Müdürlüğü tarafından destek verilecek.

Protokol ile emeklilerin hayat kalitesini artırmak ve onların topluma daha aktif bir şekilde katılımlarının sağlanması hedefleniyor.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat