İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü Kutlandı

Üniversitemizde İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü, düzenlenen panelle kutlandı.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Salih Akyıldız, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Çiğdem Şahin Başfırıncı, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Recep Narter ve akademik personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Ungan “Milli Marşları Doğuran Unsurlar” başlıklı sunumunda, milli marşları doğuran tarihsel ve edebî unsurlardan söz etti. Prof. Dr. Ungan, millet olma bilincinin oluşması ve yaşatılmasında, destanlar ve marşların önemini vurguladı. Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ayşegül Ergene ise “İstiklal Marşı’nın Bestelenme Süreci” başlıklı sunumunda, İstiklâl Marşı bestelerinin tarihine değindi. 1920’lerde ülkenin çeşitli bölgelerinde birbirinden farklı çok sayıda İstiklâl Marşı bestesinin kullanıldığını ifade eden Doç. Ergene söz konusu besteleri dinletti. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Serencam’ın konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.