TRABZON ÜNİVERSİTESİ

2026-2030 Dönemi Stratejik Plan Hazırlıklarımıza Başladık

Üniversitemizin Stratejik Plan Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı Senato Salonumuzda Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu başkanlığında gerçekleştirildi. Her birimden yetkili temsilcilerin yer aldığı toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam da katıldı.
Stratejik Plan Hazırlama Komisyonu Bilgilendirme Toplantısında Üniversitemizin gerçekleştireceği yeni proje ve programların planlamasının yapıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanarak takip edilen planla ilgili yapılacak çalışmaları özetledi. Aynı zamanda Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı (YÖKAK) bünyesinde değerlendirici olarak da görevi bulunan Üniversitemizin kalite çalışmalarından sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, ‘stratejik planın tanım ve kapsamı’, ‘plan çerçevesinde üstlenilecek görevler’ ile ‘rehberde belirlenmiş sorumluluklarımız’ başlıkları hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Çimer ayrıca, ideal bir plan hazırlarken hangi kriterleri gözetmek gerektiği konusunda da bilgiler verdi.
ORTA VE UZUN VADELİ HEDEFLER
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Üniversiteler Stratejik Plan Rehberi hakkında teknik bilgilerin aktarıldığı toplantıda temsilcilere hitaben bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu katılımcılara teşekkür etti. Plan hazırlamanın ve üniversiteyi bu plan doğrultusunda organize etmenin yönetimin ana işlevlerinden biri olduğunu belirten Rektörümüz, “Stratejik Planlamamız çerçevesinde ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Plan hazırlama ekibimizin elinden geleni yaparak elde edecekleri verileri orta ve uzun vadeli hedeflere yönelik planlama portföyümüze aktarmalarını bekliyoruz. 2026-2030 yıllarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek planlamalarımızı birimlerimizden gelecek bu raporlara göre şekillendirerek üst birimlere sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat